Dette ble mest lest i 2020

Bobilverdens lesere sprer sin oppmerksomhet over mange og ulike saker. Likevel er det enkelte saker og temaer som får mer oppmerksomhet enn andre. Det blir ingen premie til den som gjetter at vekt knyttes til flere av de mest leste sakene. Men det er ikke alt.

Bobilverden har noen faste sider som alltid er populære. Siden med lesernes Instagram-bilder synes mange det er spennende å se på. Der viser vi bilder delt på Instagram med #bobilverden. Bobilbloggernes siste innlegg er også en fast side som blir viet stor interesse. Vår snarvei til Bobilplassen.nos kart over bobilplasser i Norge er også svært populær.

Hver dag nye saker
Det er jo først og fremst journalistikk Bobilverden.no driver med. De aktuelle sakene kan få oppmerksomhet langt over de faste sidene nevn over, men også mer beskjeden oppmerksomhet.

Vi har allerede røpet at artikler som involverer spørsmål om vekt på bobiler er populære. En av de mest populære var om hvordan du kan få gratis førerkort i klasse C1 av en forhandler. Det har vært rettsoppgjør mellom kunder og forhandlere om vekt, og mange engasjerer seg, leser og diskuterer.

En nesten seks år gammel artikkel om hva det egentlig koster å ta førerkort i klasse C1 går fortsatt så det suser.

Det ble koronarabatt både på fergeturer og fergeforskudd i våres, men det var snart tilbake til det gamle. Foto: Knut Randem.

Et omfattende forslag fra fem stortingsrepresentanter fra Fremskrittspartiet fikk mye oppmerksomhet i sommer. Senere kom et forslag om fergeforskuddet fra syv stortingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet. De siste sakene kom så sent som i desember og har ikke hatt mulighet til å stige på statistikken, men vi fikk med oss at det ikke er ønskelig at alle får rabatt på fergene.

Fergeforskuddet ble forresten drastisk satt ned et par måneder på forsommeren. Det var et koronatiltak og fikk stor oppmerksomhet blant leserne. Her sparte nok leserne flere hundre tusen kroner i utestående kapital. Kanskje millioner?

I høst vakte det oppsikt da departementet sa rett ut at ikke for mange bør få rabatt på fergeturene.

Kan du drikke vannet i springen, spurte vi. Ekspertene i FHI svarte. Foto: Knut Randem

Før Folkehelseinstituttet fikk for mye å gjøre med korona, intervjuet vi dem om bruk av vann i bobil. Den syntes nok også de var så interessant at de straks måtte lage sin egen variant. En annen sak om hvordan du forhindrer legionella i bobilen ble også populær.

Mange koronasaker
Korona og begrensninger i fritidsreiser har vært en gjenganger. Men det startet brått 13. mars da land etter lang begynte å stenge grensene. Redaksjonen gikk i korona-isolasjon og gjorde sitt beste for å rettlede de som ville hjem fra sydligere strøk. Det ble et par hektiske uker med mye innsats for en mindre lesergruppe.

I slutten av mars snakket vi med Eli og Svein Åge som satt fast på Sicilia uten å komme over Mesinastredet med ferje. Det ble en svært populær artikkel. Populære var også flere artikler om restriksjonene her hjemme. Hva mente egentlig regjeringen om det ene og det andre?

Tone og Finn solgte bobilen etter 800 sammenhengende døgn i bobil. Foto: Finn Bjurvoll Hansen.

Muligens var korona avgjørende, men uansett hadde bloggerne Tone og Finn funnet ut at 800 døgn med bobil som eneste bolig var nok. Den vakte stor oppmerksomhet. De solgte sin store Morelo Loft og leide seg en leilighet. Men det gikk ikke mange ukene før savnet meldte seg og de kjøpte en bybobil og ble som de fleste av oss…

Også andre saker har nådd høyt på leserstatistikken. En liten sak om en bobil som forsvant etter et sammenstøt og ble forfulgt av blinkende blålys vakte stor oppmerksomhet. Litt mindre oppmerksomhet fikk en svensk politi-bobil som satte etter en rømling – og tok han igjen. En koselig sommerartikkel om en bobilveteran på 48 år (bobilen altså) slo an i ferietiden. Det gjorde også en sak om en gratis campingplass.

Året 2020 har lokket lokket mange nye reisende til bobillivet. En artikkel om skrevne og uskrevne regler i bobil ble populær både blant de den var beregnet på, men også blant mer rutinerte bobilister. Det var del 2 av to artikler der del 1 tok for seg mer konkrete tips om bruk av bobil.

Vi vet at mange misbruker batteriene sine, så i en kommentar prøvde vi å vekke de som trodde fricamping ville være like enkelt om vinteren som det tilsynelatende var i sommer.

Med nye artikler hver dag har vi litt av hvert å by på gjennom året. Bruk søkefeltet eller kategorivalget for å finne det du leter etter.

Redaksjonen takker for i år!

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Det vanskelige året

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *