En vakker veteran – 48 år!

Sjelden har begrepet selvgjort er velgjort vært så dekkende. Transitten fra 1972 var opprinnelig en ordinær varebil.

Etter ti år omregistrerte eierne, Rune og Elisabeth Mejlgaard, varebilen til bobil, og begynte ombyggingen. Siden 1982 har de feriert i den hver sommer – bortsett fra ett år, da bygde de hus.

Det første vi la merke til, etter å ha sett den flotte fronten, var de to pottene med livskraftige urter. Det står stil av å prioritere plass til levende urter i store potter i bobilen!

Etter hvert har de besøkt det meste av Nord-Europa. I år skulle de igjen kjøre langs Mosel og Rhin-elvene. I stedet ble det kortere turer i Sør-Norge. Smilende forsikrer paret at det er helt fint det også, Tyskland kan de besøke senere.

I Forden er plassen utnyttet optimalt både inn- og utvendig. Inne er det kjøkkenkrok, skap og seng. Under bilen er ei kasse som de kan skyve bord og stoler inn i, og bakpå er kasser til resten. I den største ligger selvbygde klosser for å rette opp bobilen, grill, tørrvarer og diverse.

Det meste er selvbygget, inkludert nivelleringsklossene.

Over kassen henger sykkelstativet, og bak den er en kasse til – denne med plass til markisesveiv og fiskestenger, de gangene de er med. Unødig last drasser de ikke på, derfor ligger reservehjulet hjemme.
– Jeg kjører på seks hjul og kan punktere tre ganger før jeg må stanse. Så det klarer vi oss uten, forklarer Rune Mejlgaard.

Arbeidet er nydelig utført, og han har gjort alt selv – aldeles uten bilmekanisk bakgrunn.
– Det blir å prøve og feile, og forsøke igjen sier han.

Rune og Elisabeth Mejlgaard har all grunn til å være fornøyde med sin 48 år gamle bobil.

Bilen ble levert med 1,7 R4 bensinmotor. Den erstattet han med en 2,3 V6 fra en Granada. Senere, da de begynte å bli litt stivere i ryggen og ønsket å kunne stå rett, monterte de ei luke som hever takhøyden. På Geilo var det varslet regn, så de lot den være nede. Men luka har teltduk med innsveisede vinduer i, og høres aldeles så flott ut.

Vi takker for praten og ønsker god tur videre i mange, mange gode år!

Tekst og foto: Inger Anita Merkesdal, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “En vakker veteran – 48 år!

  1. Artig og nydelig veteran. Skal ikke ver stor og ha god tålmodighet for å ha god plass i den veteranen der, heller ikke for kravstor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *