En idyll ved Gardasjøen

Gardasjøen har i mange år vært et populært reisemål for nordmenn på bobiltur. Reisemål rundt sjøen har blitt beskrevet og skjønnmalt.

Pechiera del Garda er en sjarmerende by. Foto: Knut Randem.

Visst er det vakkert rundt Gardasjøen og det finnes mange flotte plasser, har vi hørt. Vi valgte sørenden av sjøen og Peschiera del Garda. Byen ligger på en øy i elven Mincio ved utløpet av Gardasjøen.

Da Lombardia-Venezia var under østerriksk styre, var Peschiera det nordvestlige ankeret av de fire befestede byene som utgjorde Quadrilatero. Festningen hadde en gang en viktig militær rolle.

Byporten til Pechiera del Garda går gjennom festningsanlegget. Foto: Knut Randem.

I dag er byen en summende sommerby med drøyt 10 000 innbyggere. Her finner du restauranter langs kanalene og trange bakgater med butikker og barer. Herfra går det også turbåter ut på Gardasjøen om du har lyst på sjøluft.

Finn deg en restaurant langs kanalen og nyt utsikten. Den er fin selv i regnvær. Foto: Knut Randem.

Vi valgte den kommunale campingplassen Campieggo del Garda, som selv i begynnelsen av juli hadde mange ledige plasser. En utmerket campingplass til 41 EUR med et eget bassengområde, kveldsunderholdning og gode servicebygg. Mange av plassene har god utsikt over Gardasjøen.

Fra campongplassen kan du få nydelig utsikt til solnedgangen. Foto: Knut Randem.

Det fine med denne byen er at det regelmessig går tog herfra både til Milano, Verona og Venezia. Toget til Verona tok ca 20 minutter. Dermed er dette et godt utgangspunkt for en liten utflukt dit eller en lengre til de andre destinasjonene.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “En idyll ved Gardasjøen

  1. Gardasjøen er en perle, som vi har besøkt flere ganger både med telt, campingvogn og bobil.Vårt favorittsted er Sirmione hvor der er en bobilparkering like utenfor bymuren, dog uten faciliteter.Campingplassen utenfor byen er i gangavstand til byporten.
    Litt trange og lave tuneller på vestsiden av Gardasjøen og mye syklister å ta hensyn til, men tar man tiden til hjelp er det ingen problemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *