Godt nytt bobilår?

Vi er på vei mot lysere tider. Forhåpentligvis på mer enn en måte. Etter det spesielle året 2020 kan vi nå ha forventninger om færre restriksjoner og bedre mobilitet. Bobil blir fortsatt et godt ferievalg.

Kan vi oppfylle reisedrømmene våre til sommeren? Ja, kanskje det… Foto: Knut Randem (fra Montalivet på den franske Atlanterhavskysten).

Våren 2021 blir nok langt bedre enn våren 2020. Da stengte Norge ned og all reiseaktivitet utenfor egen kommune var uønsket i flere uker. Utenlands har det offisielle reiserådet stort sett vært å unngå de fleste eller alle andre land.

I romjula ble den første vaksina mot Covid-19 satt i Norge og i andre land i Europa. Millioner av mennesker i Europa får de kommende månedene tilbud om å vaksinere seg. Det er dette som gir håp om lysere tider og færre restriksjoner.

Om lag halvparten av våre lesere vil ha fått tilbud om vaksine ved påsketider. Slik høres det i det minste ut når vi leser meldingene om vaksineleveranser og prioriteringer. Men det betyr ikke at faren er over.

Dette understrekte statsminister Erna Solberg nylig i et intervju med TV2. Da sa hun at vi må regne med å feriere i Norge i påsken. Hun sa også at smitteverntiltakene vil kunne vare fram til påske, men at det kan bli en normal sommer.
Først når smittevertiltakene trappes ned blir det bedre og enklere å være sosial i større forsamlinger.

– Jeg synes det er fint at folk planlegger, men man må være forberedt på at sommeren 2021 ikke blir helt som sommeren 2019, sa Solberg.

Selv om smitteverntiltakene kan lettes på en gang etter påske må vi beholde noen av dem hele året, påpeker flere eksperter.

Usikkert når vi kan reise utenlands
Det er fortsatt stor usikkerhet om effekten av vaksina. Det skal være dokumentert at den hindrer mottakeren å bli syk av Covid-19, men helsemyndighetene er usikre på om den hindrer smitte til andre. Det vil ha betydning for smittesituasjonen både i Norge og andre land.

Og det er smittesituasjonen i det enkelte land som blir avgjørende for hvor vi skal kunne reise. Vi kan etter alt å dømme i løpet av våren igjen se at land eller regioner blir grønne. Men noen land har en lengre vei å gå enn andre før de kan bli grønne og trygge.

Redaktør Knut Randem krysser fingrene for gode bobilopplevelser med færre restriksjoner i 2021. Foto: Ellen Randem.

Bobil blir også i 2021 den ultimate ferieformen. Det er det ingen tvil om. Med bobil kan vi tilpasse oss den aktuelle situasjonen. Vi kan planlegge for drømmeturen, kartlegge overnattingssteder, reiseruter og ting vi ønsker å se og oppleve.
Planlegger du utenlandstur kan det være lurt å ha en plan B. Dersom vi må snu oss rundt og legge nye planer, så er ikke planlegging bortkastet. Om du ikke får reist til drømmestedet i år, så kan du gjøre det neste år. Det er nok av alternativer å velge i bobil. Det er vår store fordel.

For forhandlerne blir dette et spennende år. Hva gjør de nye «camperne» fra i fjor? Bytter de inn campingvogna eller den gamle bobilen de kjøpte i noe nyere – eller beholder de det de har? Og blir det kanskje enda flere nye «campere» som ser at vår ferieform fungerer i slike tider?

Vi hadde alt i alt et ganske godt bobilår i fjor. Det er ingen grunn til å tro det blir dårligere i år. Tvert i mot. Det er ingen grunn til å beholde spørsmålstegnet i overskriften. Vi ønsker derfor alle lesere og annonsører Et godt nytt bobilår!

Knut Randem
ansvarlig redaktør
Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Godt nytt bobilår?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *