Kategori: Reisetips

– Kom innom Kongsvinger

I underkant av hundre kilometer fra Oslo ligger grensebyen Kongsvinger. En by som er rik på norsk historie, har flere unike museer, byr på flotte matopplevelser, mange aktiviteter, naturopplevelser, jakt, ferskvannsfiske og fred og ro. Stopp gjerne neste gang!

Tranedansen går – se tusenvis av traner i dans

Et sikkert vårtegn i Västsverige er de dansende tranene ved Hornborgasjön. De første tranene har allerede landet, og frem til midten av april kan du ta turen hit for å se tusenvis av de majestetiske fuglene danse i lag. En naturopplevelse utenom det vanlige.

Et besøk i norsk historie

Eidsvollsbygningen og museet Eidsvoll 1814 er verdt å svinge innom selv om du har vært der før, og har du aldri besøkt det viktige stedet for Norges selvstendighet er det i hvert fall på tide. Selv om de fleste av oss nordmenn i alle fall bør kjenne historien godt.

Kysten mange nordmenn glemmer

Sveriges østkyst blir i nord ofte besøkt av bobilister fra de nordligste fylkene, men sør for Stockholm – mot Østersjøen – kan det være langt mellom norskregistrerte bobiler.

Opplev sennepsbyen

Enten du liker den eller ikke så har du helt sikkert hørt om Dijon-sennep. Men byen er så mye mer; Imponerende museer, et rikt kulturliv, trivelige gater og torg. Og ikke minst noe for deg som er glad i mat.