Kategori: Reisetips

Annerledeslandet ved Svartehavet

Romania har alt som bør finnes på menyen for en vellykket ferie – lange sandstrender, majestetiske fjell, god mat, kortreist vin og vakre byer. Det er tid for å utvide aksjonsradiusen mot øst.

Turistmål med historisk sus

Når vi tenker på «Ardennene» tenker vi først først på Belgia, deretter på Wallonia, kanskje etterpå på Luxembourg. Men Frankrike? Ja, Frankrike har også en rolle som bærer navnet «Ardennene». Generelt området rundt byen Charlesville-Mézières. Med «en finger som «prikker» inn i Belgia. Vi er nysgjerrige på å ta en titt.

Tyskland: En kulturell rundtur

Vil du oppleve Tyskland med kulturelle attraksjoner, historiske begivenheter og tysk vennlighet, men vil oppleve mest mulig på kort tid? Da har vi beskrevet en liten rundtur for deg her…

Billigst er ikke alltid billigst

Planlegger du en tur sør for Norge? Der du har valget mellom flere ferjer eller å kjøre hele eller deler av veien? Det er ikke åpenlyst hva som er det billigste alternativet for deg. Ferjebilletten er bare en bit av regnestykket.

Geilo – mellom øst og vest

Tettstedet Geilo har en lang historie som et attraktivt turiststed – både sommer som vinter. Allerede før Bergensbanen åpnet i 1909 var det flere hoteller i drift, og familien Øen kan i dag se tilbake på turisme gjennom hele fire generasjoner.

Med bobil over Alpenstrasse

Sørlige Tyskland og Bayern har noe å by på hele året enten du vil på julemarked, nyttårshopprenn, vinterferie, vår-, sommer-, høstferie eller på oktoberfest. Alpenstrasse kan by på ulike opplevelser gjennom året. Her får du litt inspirasjon på veien.

Ikke glem Vesterålen

Vesterålen er et sterkt undervurdert område som ofte havner i skyggen av Lofoten. Vesterålen er et langt større område og med stor variasjon mellom fjell, kystområder og flatbygder.