Bilbyen med noe for store og små

Dette er et reisemål som passer godt for den bilinteresserte leseren, men det er ikke nødvendig å være veldig interessert og passer godt for hele familien.

Volkswagens fabrikkanlegg i bakgrunnen, et spennende museum til venstre og i mellom skimter vi aktiviteter i vannet. Foto: Knut Randem.

I Wolfsburg er Volkswagen en hjørnesteinsbedrift med store produksjonsområder. I tilknytning til disse ligger også Autostadt, et opplevelsessenter om og med bil.

I et stort flott parkanlegg kan du sitte ned, spise i en av de mange restaurantene, ta deg en tur i pedalbåt på innsjøen eller gå på bilmuseum, oppleve ny bilteknologi eller se på nye aktuelle bilmodeller. Barna har flere aktiviteter. De kan klatre og det er alltid populært når vann kan styres i enorme stråler.

Joda, det handler om bil, man hageanlegget er ikke å forakte. Bak til venstre dufttunnelen som skiftes ut gjennom året. Foto: Knut Randem.

Hageanlegget er svært velpleiet og er en opplevelse for seg selv enten du nyter blomstene hver for seg, går gjennom dufttunnelen og vanntunnelen eller slår deg ned i en hengende stol.

VW kundesenter og et av glasstårnene med nye biler i bakgrunnen. Foto: Knut Randem.

Det handler først og fremst om konsernets egne merker. Hvert av dem har sin egen paviljong der aktuelle merker, teknologi og design vises. Du kan drømme deg bort i Porsches lekre paviljong og se biler du neppe får råd til eller de mer jordnære modellene fra Skoda, VW, Audi og Seat eller VW nyttekjøretøy, som også benyttes som basis for bobiler. I VW kundesenter kan du kjøpe utstyr eller hente din nye bil.

Du kan drømme om en ny Porsche eller noe som passer lommeboka bedre. Foto: Knut Randem.

I paviljongene for de enkelte merkene blir du tatt i mot med vennlighet. Det er åpenbart at dette handler om å knytte framtidige kunder til seg. Men selv om kynikeren vil se på dette som en salgsutstilling, er det vår vurdering at den totale opplevelsene forsvarer inngangsbilletten på 18 euro (14 for pensjonister).

Mye skjer under jorda. Porsches paviljong har elegante linjer. Foto: Knut Randem.

I ZeitHouse kan du gå gjennom bilhistorien. Du tar rulletrappa til øverste etasje og kan gå rolig ned gjennom en allsidig utstilling av nydelig restaurerte biler. Du kan knapt se at de noen gang har blitt brukt. Dette er et museum hvor alle deres merker er velkomne fra Benz første patenterte bil til en nyere Lamborghini. For å nevne et par eksempler.

I museet kan du se Benz første patenterte bil. Bak ser du en Laurin & Klement, som senere ble fusjonert med Skoda. Foto: Knut Randem.

I museet kan du også se designikoner og merker du kanskje aldri har hørt om. På vei ut kan du kjøpe profilvarer for konsernets egne merker.

I museet finner du også utvalgte designikoner. Foto: Knut Randem.

I bakgrunnen av parken rager to glasstårn fylt med nye biler. Hit kommer nye biler direkte fra Volkswagens produksjonsanlegg via en tunnel og sendt opp i heis i tårnet. Kunder som velger å hente sin nye bil i Autostadt vil få dem levert ut uten at de er kjørt en eneste meter utenfor anlegget.

Glasstårnene er bare tilgjengelig med guide og krever en ekstra billett. Vanligvis kan du også kjøpe en billett til omvisning på fabrikken.

Du kan gå (nesten) tørrskodd gjennom vanntunnelen foran VWs paviljong. Foto: Knut Randem.

Du kan også kjøpe en rekke andre opplevelser i Autostadt. Sikkerhetskurs og terrengkjøring med for eksempel en Touareg eller Amarok er to eksempler. Om du er interessert i slike aktiviteter finner du detaljer om både Autostadt og billetter på autostadt.de.

Et eget museum for VW-nerder
Autostadt er ikke det eneste bilmuseet i Wolfsburg. For deg som har et kjærlig forhold til VW vil noen anbefale Automuseum Volkswagen som en enda bedre opplevelse.

Automuseum Volkswagen gir en historisk reise gjennom merkets produktutvikling, og er plassert nær Volkswagen-fabrikken i Wolfsburg. Museet, som ble offisielt åpnet i 1985 og omdannet til en ideell stiftelse i 1992, viser 130 kjøretøy på 5 000 kvadratmeter. Utstillingen inkluderer sjeldne studier, prototyper, og unike modeller som filmstjernen Herbie, en tre-Beetle, og See-Golf – en Golf med hydrauliske pongtonger foruten alle klassikerne.

Museets samling og spesialutstillinger blir kontinuerlig oppdatert. Billettene her koster 9 euro (6 euro for pensjonister), og museet er åpent tirsdag til søndag. Du kan ta en virtuell tur i museet her.

Campingplassen ligger ved Allersee med strender og andre aktiviteter. Foto: Knut Randem.

Autostadt har sin egen bobilplass, men du kan også bo på Camping am Allersee 800 meter unna. Da bor du ved den lille innsjøen Allersee. Her er det sandstrender, klatrepark og mange aktiviteter pluss kulturarrangementer.

Om du velger å bo på Camping am Allersee så husk å bestille en vognplass om du ikke vil oppleve dette. Vognplassene er på 70 til 100 kvm og koster litt mer. Foto: Knut Randem.

Fra Autostadt er det bare et par hundre meter til sentrum av Wolfsburg. Det er ingen gammel by, men den har et godt utvalg av butikker (også outlet for spesielle merker) og restauranter.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Bilbyen med noe for store og små

  1. Wolfsburg anbefales på det sterkeste!
    Selvsagt med Autostadt og “Folkevognmuseet” som de mest KJENTE attraksjonene – men byen er i seg selv også virkelig verdt et besøk!
    La meg bare nevne BORGEN – altså selve Sloss Wolfsburg” – et fantastisk kunstmuseum, planetariet, eller hva med en fotballkamp på “Volkswagen Arena”…?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *