En belgisk skjønnhet

I hjertet av Europa ligger Brugge, en av kontinentets best bevarte «hemmeligheter», som byr på historisk prakt, kulinariske gleder og godt øl.

De Markt, eller Grand Place om du vil, er et sentralt punkt i Brugge. Fra Belfort-tårnet kan du nyte utsikten. Foto: Knut Randem.

Denne belgiske byen er kjent for sin godt bevarte middelalderarkitektur, idylliske kanaler og brosteinsbelagte gater.

Den sentrale plassen, Grote Markt, er Brugges pulserende hjerte. Den er omkranset av fargerike hus og domineres av det majestetiske Belfort-tårnet hvor du får fin utsikt over byen.

Du reiser ikke i Belgia uten å spise nasjonalretten moules frites (blåskjell og pommes frites). Her drikkes den med øl. Foto: Knut Randem.

Markt er også et godt utgangspunkt for å nyte belgiske spesialiteter som moules frites og belgiske vafler.

En båttur langs Brugges kanaler tilbyr et annerledes perspektiv på byens rike historie og arkitektoniske skatter. Disse vannveiene, ofte omtalt som «Brugges årer», vever seg gjennom byen.

Ta deg en tur med kanalbåtene. Da får du raskt et overblikk. Under trærne bak er det et marked. Foto: Knut Randem.

I basilikaen av Det Hellige Blod oppbevares en av kristendommens mest ærverdige relikvier, en ampull med det som sies å være Jesu Kristi blod. Kirken, med sitt overdådige interiør, er et spirituelt landemerke, som tiltrekker seg pilegrimer og historieinteresserte fra hele verden.

Det dukker opp spisesteder langs kanalen. Foto: Knut Randem.

Kunstelskere vil finne mye fint i Groeningemuseet, som huser en samling av flamsk og belgisk kunst. Verk av mesterne Jan van Eyck og Hieronymus Bosch er bare noen av høydepunktene som venter her.

Til fots eller i båt, så har byen en intim atmosfære. Foto: Knut Randem.

Begijnhof tilbyr en sjelden mulighet til å oppleve roen i et klosterkompleks med hvitkalkede fasader og fredelige hager. Stedet forteller historien om beguinerordenen. Klosteret er oppført i Unescos verdensarvliste.

Sjokolade og øl
For de som ønsker å dykke dypere inn i Belgias kjente sjokoladetradisjoner, tilbyr Choco-Story museum et dypdykk i sjokoladens historie, produksjon og smak.

Øl handler ikke bare om smak, men også om servering. Når du ikke lenger greier å håndtere dette glasset, har du fått nok. Foto: Knut Randem.

I Belgia skal det etter sigende produseres så mye som 1 500 øl-sorter. Og sa ikke guiden på kanalbåten at Brugge selv representerer over 400 av dem? Belgias øl-tradisjoner er så viktige at de er oppført på Unescos kulturelle verdensarvliste. Byen har selvfølgelig sitt eget øl-museum med smaksprøver.

Om du er en øl-elsker så kan du være sikker på at du kan utforske nye smaker i Brugge – og kanskje spesielt de lokalt produserte. Er du ekstra interessert så sjekk ut når neste øl-festival er i byen.

Hele året
Brugge er en by som kan besøkes hele året, men vår og sommer er kanskje de beste årstidene. Byen er lett tilgjengelig til fots, men sykkelen gir deg handlingsrom til lengre omveier. Til Begijnhof og Groeningemuseet er sykkel en klar fordel.

Belgisk sjokolade, vafler, og lokalt øl kan du nyte på utallige steder.

Bobilplassen i Brugge gir grei plass – om du velger plassene beregnet for overnatting. Foto: Knut Randem.

Bobilplassen i Brugge ligger ved en kanal i gangavstand til sentrum. Plassen er to-delt. Den ene delen er beregnet på overnatting og har litt bredere plasser. Selv om avstandskravene ikke er som i Norge får du ofte grei plass rundt deg. I sesongen bør du komme tidlig på ettermiddagen om du skal få plass. Du går eller sykler gjennom en stor park på vei til sentrum.

En mindre del av bobilplassen har smalere plasser og er beregnet på dagsbesøkende, men det er det ikke mange som bryr seg om…

Her ligger bobilplassen:

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *