Østersmesterskap med mange smaksprøver

Det nordiske mesterskapet i østersåpning er en stor anledning for elskere av østers og champagne. Nå er det tid for årets mesterskap.

Ta turen til Grebbestad og nyt østers med tilbehør mens du ser på proffene. Foto: Madeleine Landley

Østersparadiset Grebbestad arranger årlig østersåpningskonkurransen, Nordic Oyster Opening Championships. I år går mesterskapet av stabelen i Grebbestad lørdag 4. mai.

Konkurransen samler den nordiske eliten i østersåpning, inkludert flere verdensmestere, forteller arrangørene.

I år starter konkurransen allerede på fredag, når det åpne Grebbestadmesterskapet avholdes. Her kan hvem som helst melde seg på og teste sine ferdigheter i østersåpning.

Arrangementet finner sted i Charlottenlund i Grebbestad, og i tillegg til konkurransen blir det østers- og champagnebar, matservering og mye mer.

Den ville Grebbestad-østersen (Ostrea edulis) er opprinnelsesmerket av EU, det vil si at den har en beskyttet opprinnelsesbetegnelse, som brukes av EU om produkter som har en spesifikk geografisk opprinnelse (f.eks. parmaskinke, parmesan osv.)

Gjennom sin levemåte bidrar østersen til å rense vannet, og legge til rette for annet liv i havet.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *