Tulipaner fra Amst…, nei Flevoland

Engang i livet bør du få med deg tulipanblomstringen i Nederland. Og da snakker vi ikke nødvendigvis om den berømte parken Keukenhof, men om tulipaner på friland. Millioner på millioner av tulipaner i ulike farger.

Det er fortsatt tidlig, men tulipanene på friland er i godt gjenge. Foto: Knut Randem.

Redaksjonen i Bobilverden.no er på reportasjetur i Nederland med tanke på artikler i kommende år. Derfor kan vi gi deg denne stemningsrapporten fra årets tulipanblomstring.

For å si det med en gang. Vi er litt tidlig ute. Du har fortsatt tid til å sette deg i bobilen og reise hit før det er for sent. Først i neste uke er tulipanene i full blomst og klare til å gi deg de vakre utsiktene. Resten av april og kanskje inn i mai vil det være vakre åkre med millioner av tulipaner i alle farger.

Redaksjonen kjørte via Bremen (og hadde ingen problemer med kø i Hamburg). Vi valgte oss Flevoland som startpunkt for våre tulipanopplevelser. Her har byene Swifterbant, Dronten, Lelystad og Zeewolde tilrettelagt med merkede sykkelruter med lengder fra 20 km til 48 km.

Camping t´ Wisentbos byr på rause plasser. Dette er området for bobiler. Foto: Knut Randem.

Litt tilfeldig. Slik det bør være i en bobil, så valgte vi Dronten. Med app-en Camping-app.EU fant vi ut at Camping t´ Wisentbos kunne være et godt valg fordi den lå forholdsvis nær Dronten by.

Dette skulle vise seg å være en typisk fastliggerplass, men de har gjort det fornuftige å anlegge et eget område for bobiler og et eget område for campingvogner på tilfeldig besøk. Bobilområdet har plass til 15 bobiler og det er god plass når dette skrives. Om det kniper kan de sikkert plassere kortidsbesøkende på andre steder også.

For ca 250 kroner per døgn får du over 100 kvm grønn plass å boltre deg på. Strøm og restavfall(!) må du betale litt ekstra for. Glass og papir kastes gratis. En ny variant i søppelreduksjonens tjeneste?

Mellom blomstrende tulipaner ser vi de som sikkert blomstrer i neste uke. Foto: Knut Randem.

Men det var tulipanene vi kom for. Fram med syklene. De er et must når du skal ut og se tulipaner på friland. Den merkede tulipanruten med utgangspunkt i Dronten er på 27 km. Fra campingplassen ble hele turen på om lag 33 km. Fra kommende fredag åpner også de tilrettelagte kjørerutene med bil, men da får du begrensede muligheter til å stanse og nyte.

Store felt med millioner av tulipaner i ulike farger. Foto: Knut Randem.

Det er vel ikke nødvendig å skrive at du ikke møter noen motbakker på denne runden. Det er bare vind som kan gi deg litt motstand.

Vi lar bildene fra denne sykkelturen tale for seg. Alle bildene i denne reportasjen er tatt i dag (10.04.24). Nyt, drøm og planlegg – om ikke for i år så kanskje et annet år. Se også vår artikkel fra i fjor. Der finner du lenker til noe oppslagsstoff.

Et hav av hvite tulipaner. Foto: Knut Randem.

Er du allerede på vei til tulipanene? Da skjønner du kanskje at du ikke har det alt for travelt.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Tulipaner fra Amst…, nei Flevoland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *