Ta bobilen til Trondheim om du er glad i mat

Det nærmer seg den årlige matfestivalen i Trondheim. I år blir det samtidig Europa-finale i Bocuse d’Or, prestisjetkonkurransen for kokker som drar det litt lenger.

Kokkekonkurransen Bocuse d’Or Europa er bare et av mange innslag under matfestivalen i Trondheim. Foto: Arrangør.

Det blir både sjømatfestival og rom for annen mat. Sjømatfestivalen er en hyllest til den norske sjømatkulturen og en mulighet til å oppleve det beste av hva norsk fiskerinæring kan tilby.

Norway Seafood Festival tiltrekker seg tusenvis av sjømatentusiaster, kokker, matkritikere og familier som vil smake et bredt utvalg av sjømat, delta i kokkekurs, og lære mer om bærekraftig fiske og akvakultur.

I år arrangeres festivalen 15. – 21. mars.

En rekke matboder tilbyr alt fra tradisjonelle norske sjømatretter til innovative nye oppskrifter. Besøkende kan forvente å smake på alt fra fersk laks og torsk til mer eksotiske delikatesser som kongekrabbe og sjøpølse.

Kjente norske og internasjonale kokker demonstrerer sine kulinariske ferdigheter, konkurrerer i kokkekamper, og deler sine beste sjømatoppskrifter med publikum.

Disse arrangementene er ikke bare underholdende, men gir også verdifull innsikt i kunsten å tilberede sjømat. Allerede den første uka i mars avvikles NM i sjømat 2024. Vinneren kåres under sjømatfestivalen.

Norway Seafood Festival er en familievennlig begivenhet med mange aktiviteter rettet mot yngre besøkende. Barn kan delta i fiskekonkurranser, skattejakter og interaktive spill som lærer dem om havet og dets ressurser.

I den andre enden av skalaen er dette også en viktig møteplass for profesjonelle aktører. Med sin kombinasjon av kulinariske opplevelser, kompetanse, og fokus på bærekraft, representerer Norway Seafood Festival i Trondheim noe av det beste av norsk sjømatkultur, mener arrangørene selv.

Sjømat, reinkjøtt og mye annet får stor oppmerksomhet når Trondheim er vertskap for matpresentasjoner og konkurranser. Foto: Arrangør.

I tillegg til å være vertskap for Norway Seafood Festival, har Trondheim også fått æren av å være vertsby for Bocuse d’Or Europe, et av de mest prestisjefylte kokkekonkurransene i verden. Bocuse d’Or, ofte referert til som OL i matkunst. Europa-finalen arrangeres parallelt med Sjømatfestivalen.

Ikke bare sjømat
Verdens største lavvo settes opp utenfor Trondheim Spektrum. Fra Kautokeino kommer Nomad Foodlab. Nomad Foodlab vil under konkurransen være et sted hvor gjestene kan oppdage samisk matkultur ved å utfordre konvensjoner på hva reinkjøtt er, og hva det kan være.

Trøndersk Mat og Drikke inviterer til EXPO i forbindelse med Bocuse d’Or 2024 i Trondheim Spektrum.

Det blir også en mengde restaurantopplevelse både på og rundt arrangementstedene.
Frister det å ta bobilen fatt til Trondheim for å oppleve noe av dette, så sjekk arrangørenes program her eller Bocuse d’Or her.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Bobilplassen i Trondheim

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *