Påsketur til Stockholm?

Den svenske østkysten kan by på fine våropplevelser. Hvorfor ikke starte i Stockholm og så fortsette sørover på østkysten?

Stockholm ligger på flere øyer og fastland. Det kongelige innslaget er til tider godt synlig. Foto: Knut Randem.

Stockholm er en vakker og fascinerende by som tilbyr en rekke unike opplevelser for turister. Enten du er interessert i historie, kultur, mat eller natur, vil du finne noe som passer dine interesser i denne fine byen. Nyt et glass i Kungsträdgården om været er fint eller gå på lykke og fromme i byen.

Gamla stan er byens eldste område og byr alltid på et trivelig gatemiljø med små butikker, kafeer og restauranter.
Det kongelige slottet i Gamla stan kan deler av året ønske besøkende velkommen til både Skattkammer med riksregaliene, Slottskyrkan og et museum. Sjekk slottets hjemmeside (ekstern lenke) så ser du hva som er åpent til en hver tid.

Gamla stan har både trange gater og åpne plasser. Foto: Knut Randem.

En saluhall er et hyggelig besøk om du er litt interessert i god mat og godt utvalg. Östermalms saluhall er en mathall fra 1880-årene med antikke boder som selger råvarer til de gode måltidene du lager selv eller spiser i saluhallen.

Gatekunst på Södermalm. Foto: Knut Randem.

Når det er varmt i været er en tur til øya Djurgården og Skansen en trivelig opplevelse. Dette friluftsmuseet gir deg en sjanse til å oppleve svenske tradisjoner og kultur på nært hold. Skansen er et utendørs museum med dyr, husdyr og bygninger fra ulike tidsperioder i Sveriges historie.

Og når du først er på Djurgården så har du mange muligheter avhengig av hvilke interesser du har.

Vasa museet rommer tidenes fiasko. Her kan du se et av verdens mest imponerende skipsvrak, Vasa. Skipet sank på sin jomfrutur i 1628, og ble hentet opp fra havet og restaurert på 1960-tallet. Så selv om skipet ikke var noen suksess så byr museet på en imponerende utstilling.

ABBA har havnet på museum og du kan friske opp din musikalske hukommelse. Foto: Knut Randem.

ABBA-museet gir deg en tur tilbake i egne minner og pop-gruppas karriere. Like ved finner du fornøyelsesparken Gröna Lund, Vikingmuseet, Spritmuseum og akvarium for å nevne noe av tilbudet.

På Skeppsholmen finner du Moderna museet med varierende utstillinger av moderne kunst. Eller om du heller vil ha mer historie så ligger Östasiatiska museet også her.

Moderna museet byr på både abstrakt og høyst konkret kunst og design. Foto: Knut Randem.

På Sødermalm, ikke så langt fra Slussen (ved enden av Gamla stan), kan du besøke Fotografiska, et museum som rommer mange forskjellige uttrykk av fotografisk presentasjon.

Og det var på Sødermalm vi valgte å overnatte på Tantolunden bobilplass. Den ligger om lag 25 minutters gange fra Slussen, men på veien finnes mange butikker og steder å sette seg ned for en hvil. Byen har et rikt restaurantliv.

Fotografiska byr på allsidige opplevelser med skiftende fotokunstnere. Foto: Knut Randem.

Tantolunden innbyr ikke spesielt til opphold rundt bobilen. Plassen er sentrumsnær så det blir fristende å bruke hele dagen ute i byen. Om du vil ha et rolige tempo på byopplevelsene, vil slappe av utenfor bobilen og ha det stille og rolig, er kanskje en campingplass et bedre tilbud for deg. Tantolunden ligger nær trafikkerte bygater.

Långholmen bobilplass har en kortere sesong og åpner først i mai. De to bobilplassene har felles hjemmeside her (ekstern lenke).

Stockholm er omgitt av vakker natur og skjærgård. Ta gjerne en tur ut til en av øyene i skjærgården eller utforsk en av byens mange parker og grøntområder.

Besøk noen av de ovennevnte attraksjonene, eller utforsk byen på egen hånd og oppdag dine egne favorittsteder.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Fortsett kursen sørover fra Stockholm

Del dette med andre:

  1 comment for “Påsketur til Stockholm?

  1. Alla norrmän och andra är mycket välkomna till Stockholm. Även om bobiilplassen i Tantolunden inte är en plats man vill ”mysa” på så är själva Tantolunden väl värt ett besök, inte minst om du har hund med, det fins två hundrastplatser. Även själva parken är vacker och intressant med fina utsikter mot sjön Mälaren. Koloniträdgåtdarna i lunden är även de unika och värda en promenad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *