Slik får du gratis førerkort for tung bobil

Kjøp en tung bobil, så betaler vi førerkortet, reklamerer forhandleren og regner med å bevisstgjøre flere kunder om hvor enkelt det kan være å få førerkortet oppgradert til C1.

Førerkortet er ofte mer en mental enn praktisk barriere for å kjøpe tung bobil. Foto: Knut Randem.

Det er selvfølgelig ikke gratis å kjøpe en bobil over 3500 kg, men mange har en mental sperre mot å ta førerkort i klasse C1. Noen vil også ha medisinske grunner til å ikke oppgradere.

Rolf Kanstad, avdelingsleder i Kroken Oslo forteller at mange kunder kommer med en barriere mot bobiler over 3500 kg. Det spiller ingen rolle om helse og alder gjør det enkelt å ta C1. Den mentale sperren begrenser manges valg før de kommer i butikken. Og tanken om å holde seg under 3500 kg sitter godt fast.

– Det var i sommer vi snakket om dette her i avdelingen, og fredag satte vi ideen ut i live. Vi betaler inntil kr 18 000 av kostnadene med å oppgradere et vanlig førerkort til klasse C1.

– Er det nok til å ta et førerkort i vektklassen opp til 7500 kg?

– Ja, det koster mellom 15 og 20 000 kroner og vi har hørt om tilbud helt ned til 13 000 kroner så det bør være mulig å oppgradere førerkortet for denne prisen.

Har allerede hatt effekt
Selv om det har gått få dager siden tilbudet ble lagt ut på hjemmesiden har Kanstad allerede fått melding fra selgerne om at tilbudet har effekt og har ført til salg.

Daglig leder Rolf Kanstad ved Kroken Oslo vil betale førerkort for de som kjøper tung bobil. Foto: Kroken.

På spørsmål om det blir dårlig med rabatter på bobilen når førerkortet blir betalt, svarer Kanstad at spørsmålet om rabatt avgjøres i hvert enkelt tilfelle i forhold til hvilken bobil det gjelder.

– De fleste velger bobiler inntil 3500 kg, selv om mange drømmer om enda litt større plass å boltre seg på. Vi ønsker først og fremst å skape litt bevissthet om hvor lite som skal til for å oppfylle drømmen, sier Kanstad.

Han minner også om at en bobil over 3500 kg gjerne løser utfordringer i forhold til totalvekta på bobilen.

Kanstad planlegger å kjøre sitt tilbud i september og oktober. Selv om de er en avdeling i Kroken-gruppen så er dette et lokalt tilbud, men om dette blir suksess er det vel mulighet for at andre forhandlere – i eller utenfor gruppen – etter hvert vil tilby det samme?

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Slik får du gratis førerkort for tung bobil

  1. Jeg har hatt førekort fra 1979 da var grensen på vekt 7500 kg, etter førerkortet ble fornyet i bankkort format ble vekt tallet redusert til 3500 kg.
    Jeg hadde c1 frem til 2002 da de skulle avvikle denne gruppen, beskjeden var at det ikke var mulig og fornye.

    Jeg har førekort utvides for tung henger inntil 2000 kg.

    Hva må jeg ha for og kjøre bobil over 3500 kg

  2. Hei
    Jeg fornyet klasse C1 sertifikatet mitt i 2001 som da varte i 10 år. Dette ble ikke fornyet i 2011.Er det da som jeg har forstått bare å ta oppkjøringen på nytt? altså uten teorien for å få det tilbake?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *