800 døgn i bobil ble nok

De kjøpte bobil høsten 2017, etter en lang vintertur i Spania brukte de tre dager på bestemme seg for å selge huset og flytte inn i bobil på heltid. Nå har de leid leilighet.

Tone Hasle og Finn Bjurvoll Hansen flytter ut av bobilen etter 800 døgn. Foto: Finn Bjurvoll Hansen.

Tone Hasle (56) og Finn Bjurvoll Hansen (56) ble brått bobilkjendiser etter flere store artikler om dem her i Bobilverden.no. Bloggen deres har blitt svært populær både for sine reisebeskrivelser og sine gjennomganger av hvordan de teknisk har ordnet seg.

Nå er det imidlertid nok. 800 døgn mer eller mindre sammenhengende i bobil har blitt nok. I det minste for denne gangen. Nå har de leid leilighet, legger sin Morelo Loft ut for salg og ser for seg at de kanskje kjøper en bybobil en gang i framtiden.

Bobilverden.no snakket med dem på telefon for en drøy uke siden. Da var avgjørelsen tatt, men vi lovte å respektere deres ønske om å fortelle om avgjørelsen først på sin egen blogg. I mellomtiden har de flyttet ut av bobilen og inn i leiligheten.

De reiste fra Portugal søndag 15. mars. Det var like før Spania stengte grensene mot landet i fire dager. Tre dager senere var de «hjemme» etter nærmest kontinuerlig kjøring. På en privat eiendom sto de i karantene fram til 1. april.

– Vi holdt oss for oss selv i Portugal så vi har egentlig vært i karantene i tre og en halv uke.

– Vi ser det blir vanskeligere å bo fast i bobil med de restriksjonene vi ser nå. Skulle vi ta oss en tur så er det vel noen som tar et bilde og legger det i en Facebook-gruppe, sier Finn. Men avgjørelsen er ikke tatt bare på grunn av situasjonen nå.

– Ville dere tatt denne avgjørelsen uten koronapandemien?
Etter en kort rådslagning med Tone svarer Finn at jo, avgjørelsen hadde blitt den samme, men den har blitt framskyndet av situasjonen.

Tone og Finn foran bobilen de kjøpte på Caravanmessen i høst. Foto: Finn Bjurvoll Hansen.

Klar for nye eventyr
Reiselysten er det ikke noe i veien med. Heller ikke lysten til å oppholde seg på varmere steder om vinteren. Det er spesielt viktig for Tones helse å knekke opp vinteren.

De har begge vært glade for de 800 døgnene i bobil gjennom store deler av Europa.
– Vi har sett mye, hatt fantastiske opplevelser og møtt mange flotte folk i hele Europa. Men det skal også bli greit å slippe logistikken rundt – å passe på at vi har vann, gass, nok strøm og tømmemuligheter til en hver tid.
– Men du verden hvor mye gøy vi har hatt.
De som har fulgt bloggen deres har garantert fått med seg at begge har fått stor sans for den ungdommelige kite-sporten.

Tone og Finn har ikke valgt de tradisjonelle løypene for mange som tilbringer bobilvinteren i Spania. De har som regel holdt seg unna de store ansamlingene av bobiler.

– Bobillivet vil nok endre seg fra slik vi kjenner det nå, sier Finn.
– Mange av de store gettoene i Spania blir nok borte. Vi har skygget unna slike steder for å treffe folk fra andre land. Her oppe i nord er dette en trygg ferieform, men det skal bli interessant å se hvor lang tid det tar før vi er tilbake til en ny normal.

Tone og Finn har vært heldige. Begge kan jobbe fra bobilen. Han som fotograf og hun som sveiseingeniør. Nå skal de jobbe fra en fast adresse(?). Det kan bli uvant.

På to og et halvt år har Tone og Finn hatt like mange døgn i bobil som en gjennomsnittlig bobileier bruker 15-20 år på å oppnå.
Etter denne overdosen er bobillivet over – i det minste for denne gang. Nå skal de finne nye opplevelser. Og som sagt; Kanskje blir det en bybobil. En gang.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: De solgte huset og flyttet inn i bobilen

Del dette med andre:

  1 comment for “800 døgn i bobil ble nok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *