Ingen kontanter på ferjene

For å hindre at salg av billetter blir en mulig kilde til spredning av virus mellom passasjerer og mannskap på riksveiferjene, er manuell betaling stanset inntil videre.

De som fortsatt benytter kontanter på ferjer får nå regningen i posten. Foto: Knut Randem.

Flere fylkeskommuner har gjort det samme for sine ferjesamband. Dette har vært nødvendig for at ferjesambandene fortsatt kan holdes i drift med det mannskapet som kreves, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

En midlertidig forskrift gir nå Statens vegvesen og fylkeskommunene mulighet til å benytte skiltgjenkjenning for å kunne kreve inn betaling for ferjeturen etterskuddsvis. Dette er allerede tilgjengelig teknologi som vil sikre billettinntektene og bidra til drift av ferjene, når man nå ikke kan ta betaling manuelt.

– Det er bra at det er tatt grep som bidrar i kampen mot korona. Samtidig er billettinntektene er en viktig del av finansieringen av ferjetilbudet. Vi trenger derfor denne midlertidig ordningen slik at folk får betalt for seg på en trygg og enkel måte, sier samferdselsminister Hareide.

Ferjemannskapet skal nå midlertidig gå over til å billettere trafikantene ved hjelp av å registrere bilskilt der det ikke er innført brikkebetaling, og for trafikanter som ikke har AutoPASS-brikke i ferjesamband som har innført brikkebetaling. Eierne uten brikker vil bli fakturert etter at reisen er gjennomført. Dette er en ordning som ligner på løsningen for bompengeinnkreving.

Tekst: Redaksjonen

Les også: 50 prosent rabatt på ferger om du har fergekonto

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *