De hadde vært på sin første langtur med bobilen. Etter to dager hjemme bestemte de seg tvert for å selge huset og flytte inn i bobilen. Slik skal det yrkesaktive paret bo i overskuelig framtid.
Langturen hadde vart i 61 dager og var deres test av hvordan det er å bo i bobil over lange perioder. Tanken hadde Finn Bjurvoll Hansen (54) og Tone Hasle (54) lekt med et par år.
Etter Tones brystkreftoperasjoner i 2015 begynte de å revurdere hva meningen med livet er. Finn er fotograf og designer og kan enkelt jobbe fra et mobilt hjem. Tone er sveiseingeniør og delvis sykemeldt på grunn av seinskader etter operasjonene. Heller ikke hun trenger å møte opp på et kontor for å gjøre jobben sin. Dermed ble tanken på å bo og arbeide fra en bobil født og utviklet seg gjennom et par år.
For et år siden leide de en bobil for å reise til Notodden bluesfestival. Det var en magisk opplevelse, forteller de. Dermed satt de på kroken etter sin første bobiltur.
Så startet planleggingen av en lengre bobiltur i Europa og letingen etter en egnet bobil. De hadde noen klare krav forteller Finn. Bilen måtte ha Alde oppvarming, 3 liters motor, automatgir, separat stekeovn, som er større enn de som plasseres over kjøleskap, midtstilt dobbeltseng og en lengde på mellom 8 og 9 meter. De skulle bo og spise mest mulig som i et vanlig hjem. Kjøkkenet ble derfor viktig.
Bobilkjøp og innkjøring
Bobilen fant de i oktober i fjor. Det ble en Adria 810, 2016-modell på 5 tonn med god lasteevne. Den hadde gått 19 000 kilometer og avgjørelsen ble tatt på et kvarter. ”Vi likte det vi så”. Slik begrunner de kjøpet. Samtidig ser de at det dukker opp nye behov etter hvert som de lærer seg å bo på denne måten. Mer om det lenger ned.
Finn og Tones liv som bobileiere startet altså i oktober 2017. Fram til jul hadde de 26 døgn på helgeturer i bobilen. Utgangspunktet var Sandefjord hvor de bodde.
– Etter et hundreårslag 20. januar 2018 la vi ut på det som skulle bli en 60 dagers tur. Vi måtte hjem til påskeaften.
– Vi liker å finne plasser litt utenfor allfarvei og vi liker å stå sammen med folk av andre nasjonaliteter. Vi hadde peilet oss inn på en spansk campingplass, men heldigvis var det fullt. Der var det norske flagg på annenhver bobil. Det var ikke vår stil. Vi vil oppleve noe annet.
– Vi har også opplevd mye hyggelig underveis. Mye hadde vi ikke opplevd om vi hadde blitt boende fast på en campingplass med mange andre nordmenn gjennom vinteren.
Halvveis på sin europeiske rundtur måtte de reise hjem til Norge på grunn av hendelser i familien. Da parkerte de bobilen i Alicante og fløy hjem i ni dager før turen kunne fortsette.
Da de kom hjem til Norge etter sin to måneders rundtur i bobilen, bodde de to dager i huset sitt i Sandefjord før beslutningen ble tatt og megler kontaktet. De flyttet ut i bobilen igjen. Huset skulle selges.
I del to av denne beretningen kan du lese om det faste holdepunktet, utstyret, familien og neste langtur.
Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no
Les også: Del 2, De flyttet inn i bobilen; basen, utstyret, den neste langturen
Veldig hyggelig artikkel, gleder meg til nest del 🙂
Enda en kjempeflott artikkel 🙂