7 tips til gode opplevelser i Jylland

Grensene er igjen åpnet til nabolandet i sør, og vi kan igjen tilfredsstille reiselysten. Her er en oversikt over hva fire dansker mener nordmenn bør få med seg i Jylland.

Wow Park er en av de nyere attraksjonene for ungdom. Foto: ©Wow Park.

Med stengte landegrenser i kampen mot spredningen av koronaviruset har det ikke vært lett å se for seg en ferie i utlandet. Nå er det imidlertid lov å røre på seg igjen, og for mange vil en tur til Danmark være midt i blinken, skriver Visit Denmark i en pressemelding.

Her er en oversikt over ting det er verdt å få med seg, hvis man ønsker seg trygge og fine opplevelser «ute på kontinentet».

I Danmarks nest største by, Aarhus, arrangeres en av Nord–Europas største kulturfestivaler fra 28. august – 6. september.

– Under Aarhus Festuge kan du få med deg musikk, kunst, dans, teater, utstillinger, barneaktiviteter og fester. Hele byen blir tatt i bruk, og byrommet blir forvandlet til kreative oaser med summende liv – naturligvis på en trygg og sikker måte, sier Ida Marie Frølund i VisitAarhus.

Ta også turen til Maltfabrikken, som ligger i hjertet av Ebeltoft. Fabrikken blir renovert og åpner i sommer, som et moderne kulturhus – en hybrid mellom et bibliotek, et museum og et arkiv.

– Visjonen er å skape en plattform for kultur, kunst, gastronomi, kreative yrker og entreprenørskap. Et sted som vil blomstre av liv, musikk og opplevelser året rundt for folk i alle aldre. Opplev for eksempel Lundbergs Spisehus og utforsk det gastronomiske miljøet i byen med blant annet Smag, Del’a og Det gastronomiske turistkontor, tipser hun.

Milevis med sandstrender er en sikker vinner. Her fra Skagen. Foto: © Anne-Sophie Rosenvinge.

I Billund, ikke langt fra Aarhus, ligger familieattraksjoner som Legoland og Wow Park.

– Gå rett inn i fantasien i Legoland hvor du kan få kjenne på et sug i magen, utfordre ninjaer eller se en hel verden bygget av Lego i Miniland, sier Thomas Bruhn i Legoland.

Han tipser også om å ta turen til Wow Park – en av de nyeste attraksjonene i Billund-området. I friluftsparken kan man blant annet gå fra tretopp til tretopp over hengebroer og skli ned rutsjebaner.
– Her kan hele familien gi full gass sammen i leken, legger Bruhn til.

I Aalborg, Danmarks fjerde største by, ønsker de nordmenn velkommen til Fårup Sommerland.
– I sommerlandet i skogen kan hele familien få en opplevelse sammen. Prøv den helt nye og banebrytende karusellen Saven, som både kjører frem og tilbage eller bruk en hel dag i det store vannlandet med rutsjebaner for store og små, forteller Sandra Kjær i VisitAalborg

Ønsker du opplevelser nærmere naturen, kan du gå for en overnatting på et flytende shelter på Mariager fjord.
– Da vil du våkne opp til en av Danmarks fineste utsikter, tipser Birgitte Bak Aastradsen i VisitNordjylland.

Du kan padle ut til shelteret i kajakk, kano eller i en liten båt. Dette leier du på Mariagerfjord Kajak, som ligger rett ved. Sjekk også ut Løvtags tre eksklusive tretopphytter.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Danmark åpner – på visse vilkår
Les også: Et spektakulært utsiktstårn over tretoppene
Les også: Campingplass med timesbetaling – fra kr 3,75 per time
Les også: Øya få nordmenn besøker
Les også: En oase for bobiler

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *