Campingplass med timesbetaling – fra kr 3,75 per time

Timecamping kaller de det, og det er det du gjør her; betaler per time du er på plassen. Utenfor hovedsesongen starter prisen på kr 3,75.

Virksund camping ved Limfjorden tar fra kr 3,75 per time for å bo på plassen. Foto: Virksund camping.

Virksund camping ved Limfjorden på Jylland hevder de er først ute med dette konseptet. De forsøkte timecamping i 2015 og det ble så vellykket at de nå gjennomfører timecamping som sin eneste prisstruktur. Men det er noen unntak.

Det viktigste unntaket er at du alltid må betale for minimum 10 timer. Det betyr at du kan bli over natta for 37 danske kroner. Og blir du mer enn de ti timene plusses det på kr 3,75 per time du blir. Maksimalprisen blir da kr 90 per døgn.

Et annet unntak er at du må betale for strøm etter forbruk med kr 1,25 per time. Om du da vil ha strøm hele døgnet blir totalprisen kr 120. Det bør være konkurransedyktig med det meste.

Betaler etter etterspørsel
Prisstrukturen er åpenbart svært markedstilpasset. Prisene nevnt over gjelder mandag til torsdag så lenge de ikke faller på helligdager. Om du vil bli fredag til søndag er timeprisen kr 7,50.

Har Virksund camping funnet en prisstruktur som de besøkende vil like? Foto: Virksund camping.

I pinsen og i perioden 1. juli til 14. august beregnes det et ekstra plassgebyr på kr 50 til kr 70 per natt. I perioden med plassgebyr må du også betale ekstra for strandplassene, men ellers er det fritt fram å stå over hele plassen.

Det dyreste oppholdet du kan få på Virksund camping er kr 280/døgn inkludert strøm og plassgebyr for plass ved fjorden. Det er kanskje ikke så billig, men alle andre dager gir dette store besparelser for reisende.

Hans Korsgaard forteller i en pressemelding at grunnen til denne prisstrukturen er at campister har forskjellige behov. Noen har kun behov for å sove for så å reise videre. Andre vil kanskje bli i flere dager og se seg om i området. Han mener de har tatt hensyn til alle kundegrupper med en slik prisstruktur.
De som reiser utenfor pinse og høysesongen om sommeren vil være de som får størst fordel av en slik prisstruktur.

Virksund camping har 140 plasser og noen er avsatt til fastliggere. Prisene nevnt over gjelder uansett hvor mange personer dere er. Det er også vanlig adgang til campingplassens fasiliteter – selv om du kun betaler kr 37 for å være der i ti timer.

Vi spør leserne; Er dette et lurt påfunn, som flere bør følge opp?

Oppdatert: I april 2022 er timeprisen justert til 7,50 DKK for to personer (se plassens kommentar under).

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  4 comments for “Campingplass med timesbetaling – fra kr 3,75 per time

  1. Dette blir jo rettferdig.
    Vi som elsker å være sør i Tyskland, Alpene og Nord Italia og ellers under transport etapper til andre destinasjoner så har vi kanskje bare en stopp på 8 – 10 timer og hvorfor da betale for 24 timer. Så hvis det virker sånn jeg forstår det så ser dette bra ut.

  2. virker greit for et kort opphold ,men da vil jeg videre til Tyskland. Danmark er blitt dyr og feriere i.

  3. Vi kan se, at Knud Randem skriver, at vi har ændret prisen til kr. 7,50 pr. time, hvilket ikke er helt korrekt. Prisen er stadig kr. 3,75 pr. time, pr. person. Tidligere var prisen kr. 7,50 for 2 personer, men vi har en del enlige gæster hvorfor prisen er ændret. Som noget nyt tager vi kr. 1,80 pr. time for børn op til 12 år.

    Vi glæder os til at se jer på Virksund Camping.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *