En oase for bobiler

Plassene på Oasen er store og romslige. Her står bobilene i to sirkler med vei mellom. Foto: Knut Randem.

Det startet smått med 28 bobilplasser sent på høsten i 2014. I år har de 170 bobilplasser fordelt på to områder med 300 meters mellomrom. To kunstige innsjøer og god plass har slått an blant bobilistene. For ekteparet Hansen har det vært en opptur med løpende utvikling for å tilfredsstille behovet.

Hanne og Carl Christian Hansen har hatt stor suksess med sin unike bobilplass på Rømø. Den har fått navnet Oasen. Da de åpnet i oktober 2014 var det med 28 plasser rundt en liten innsjø eller rettere sagt en dam. Der ble det raskt konstant fullt. Til sesongen i fjor hadde de anlagt en ny og litt større dam 300 meter forbi den første. Rundt denne er bobilene plassert i to sirkler med kjøreveien mellom de to radene. Her er det plass til 75 bobiler.

Hanne Hansen driver Oasen sammen med sin mann Carl Christian Hansen. Her står hun ved den lille dammen med plass til 28 bobiler. Foto: Knut Randem.

På begge plassene er det god plass. Bobilverden skrittet opp plassene til 5 meter bredde. Mellom hver plass er det like mange meter med gress. Her er det plass til bobiler i alle størrelser. Plassen Bobilverdens medarbeider benyttet hadde en lengde på 16 meter. Andre plasser var ”bare” 10 meter dype. Vi sto i den ytre sirkelen ved den største dammen. Utenfor sirklene er det store plener. Ved den lille dammen er ikke grøntarealene like store.

Men dette var ikke nok. Til årets sesong har ekteparet åpnet ytterligere et område ved den store sirkelen. Denne har en mer tradisjonell utforming, men plassene er like romslige. Totalt har anlegget nå en kapasitet på 170 bobiler på plasser.

Årets utvidelse av Oasen har tradisjonell utforming og ligger ved siden av den store dammen. Foto: Knut Randem.

Selvbetjent innsjekking
Her har de laget en liten detalj, som vi ikke har sett andre steder. Ved ankomst kan du gå inn (eller kjøre) og finne en plass du liker. Nummerskiltet på plassen er grønt om plassen er ledig. Når du har funnet din plass snur du skiltet slik at det blir rødt. Så kan du gå og betale. Ditt plassnummer oppgir du på automaten, og det blir trykket på billetten. Om du skal kjøre en tur, viser det røde skiltet andre at plassen er opptatt.

Den lille dammen øverst. Årets utvidelse ved siden av den store sirkelen. Foto: Mogens  Gabs/Oasen Rømø.

Prisen er kun kr 110 for en overnatting. Ved innsjekking reserveres det et beløp (kr 100 i tillegg til overnattingsprisen) på kreditkortet ditt for et servicekort påfylt kr 60. Kortet gir adgang til servicebyggene. Du betaler ekstra for strøm (kr 7 for 3 kwt) om du trenger det og strømautomatene er plassert nær din plass. Du betaler også for varmt vann og dusj i servicebygget. En dusj koster forresten kr 7 for 4 minutter og dusjen er plassert i et stort baderom. Du sjekket ut ved å putte servicekortet i automaten, og først da belastes kortet ditt med riktig beløp. Ved lengre opphold kan servicekortet fylles med mer penger.

Det er anlagt flere tømmestasjoner. De er til fri avbenyttelse, men du må betale for å fylle vann. Kr 7 for 80 liter for å være nøyaktig.

Det er flere tømmestasjoner. På denne kan to bobiler tømme samtidig. Foto: Knut Randem.

Trafikk hele året
– Vi har alltid minst 50 plasser åpne, men i slutten av oktober stenger vi av den store sirkelen, forteller Hanne Hansen. Da er besøket mindre og de sparer på renhold av færre servicebygg.
– Vi får stort besøk i jule- og nyttårshelgene og da åpner vi hele anlegget. Det gjør vi også ellers om behovet er der. Den lille plassen er full hver kveld om sommeren, men også ellers er det stor trafikk der.
Plasser og veier er dekket av grus eller rettere sagt småstein. Under vårt besøk var flere av plassene dekket av vann, men Hansen forklarer at det denne uken hadde kommet 100 mm nedbør. Hun bedyrer at plassen ellers er godt drenert. Vi kunne da også se selv at dekket holdt seg fast. På de våte plassene ble du bare litt våt på beina.

Oasen bobilplass ligger i landlige omgivelser med ditto utsikt til jordbruk og hestehold. Det er kort vei til strender, men du ser ikke havet fra plassen. Ved innkjørselen, et par hundre meter fra den lille dammen, er det matvarebutikk, kro og baker. En kort sykkeltur inn til Havneby gir deg tilgang til flere restauranter. Det er gode muligheter til å nå langt på kort tid med sykkel her.

Det blåser mye på Rømø og det er ikke mye naturlig le. Foreløpig er det lite vegetasjon inne på plassen, så inntil den har vokst seg til bør du holde på døra før du går ut. Den lille plassen er nok den luneste av de to.

Adressen er Rømers vej 9 og koordinatene er: N 55°05’37’’, E 08°32’26’’

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Oasen har fått betegnelsen TopPlatz. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

  7 comments for “En oase for bobiler

  1. Vi funderar på Römö ställplats i sommar.
    Vi har en hund med oss. Går det bra?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *