Et spektakulært utsiktstårn over tretoppene

Nå er det like før et nytt spektakulært utsiktstårnet åpner for publikum. En trekonstruksjon som består av 650 meter med sirkulære gangveier leder deg 45 meter opp i lufta.

Gangveiene leder deg 45 meter opp. Illustrasjon: EFFEKT Arkitekter og Camp Adventure.

Camp Adventures utsiktstårn blir noe helt for seg selv. Du ledes gjennom skogen på en 900 meter lang gangvei av tre. Så går du i sirkel opp gjennom tårnet på en 650 meter lang gangvei som bringer deg opp over tretoppene og gir deg en vid utsikt.

Første spadetak for tårnet ble tatt i mai i fjor. Lørdag 30. mars er det åpning for publikum for første gang. Med en beliggenhet en times kjøring sør for København kan dette bli et spennende stoppested på veien – eller rett og slett et mål i seg selv.

Opplevelsesparken Camp Adventure ligger i skogene tilhørende Gisselfeld kloster på Sjælland. Tårnet blir deres nyeste attraksjon. Parken er Danmarks største klatrepark med ulike opplevelser for den som ikke er redd for høyder. Her er det klatrebaner både for barn og de som trenger større utfordringer. Det er ti ulike klatrebaner og her finner du også Danmarks to lengste ziplinere/svevebaner.

En plankevei leder deg fram gjennom skogen til tårnet. Illustrasjon: EFFEKT Arkitekter og Camp Adventure.

Klatreparken åpner ikke før 13. april og det er separat billett til klatreparken og tårnet. En billett til tårnet skal koste DKK 125. For å gå opp i tårnet trenger du ikke å klatre, men spasere i ro og mak. Du trenger heller ikke å være sprekere enn at du kan gå 900 meter og så ta en høydeforskjell på 45 meter på 650 meter. Ja, og så er det sikkert en fordel å ikke ha for mye høydeskrekk.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Illustrasjoner: EFFEKT Arkitekter og Camp Adventure

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *