Bobilsjåfører rammes av kalddusj

Bobilsalget har føket i været, men mørke skyer og vannskader truer bokstavelig talt bobilferskingene. If er bekymret for at ferskingene skal glemme en ting som ofte viser seg på skadestatistikken.

Husk å lukke takluka før regnet kommet, lyder oppfordringen fra forsikringsselskapet if. Foto: Pixabay/CC.

I år er det omsatt 5661 nye og brukte bobiler, går det frem av tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Det er 368 flere enn i samme periode i fjor, skriver If i en pressemelding og viser til tall fra Bobilverden.no. I mai var det et stort antall førstegangskjøpere.

– Nå skal mange ferske bobilsjåfører legge ut på sommerveiene i Norge, og for en del blir det nok en sjokkartet overgang fra liten til stor bil. Manøvreringen fordrer øvelse, og vi anbefaler å ta noen korte dagsutflukter på kjente veier først, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringselskapet If.

De fleste skader på bobiler skjer når bilen står stille. Ifølge If er vann gjennom takluke en av de vanligste bobilskadene selskapet får meldt inn.

– Ferske bobilsjåfører bør ha huskelappen «Ikke glem å lukke takluka» klar. Særlig hvis styrtregn lurer i horisonten, spøker Clementz.

Årsakene til vannskadene er flere: En vanlig årsak er at mange glemmer å lukke takluka på tur eller ved opplag. At foringen rundt luka tæres av tidens tann er en annen.

– Noen skader også selv takluka eller taket når de rydder snø om vinteren, sier Clementz.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *