Mest lest i 2017

Vår omtale av Oasen bobilplass ble populær. Foto: Oasen Rømø.

Bobilverden.no har i 2017 publisert 254 artikler. Noen veldig populære og noen er lest av bare noen få. Vi ser også at eldre artikler fortsatt trekker lesere. Her er de 10 mest leste artiklene i 2017.

Den mest leste artikkelen i 2017 ble publisert så sent som i oktober. ”Tyskerne strammer regelverket”. At bøtene stiger dramatisk og du kan få kjøreforbud om du bryter Tysklands innstramminger av regelverket for bruk av elektronisk utstyr i bil vakte stor oppmerksomhet. Du kan lese den her.

På andreplassen finner vi en artikkel som er nesten tre år gammel. Den er evig aktuell så lenge bobilfolket slåss med vekta. I ”Trøbbel med vekta? Ikke så dyrt å ta førerkort C1” spurt vi fagkonsulenten for tungbil i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund om hva som skal til for å ta førerkort klasse C1 og dermed få rett til å kjøre en bobil og andre biler med totalvekt opp til 7500 kg. I forhold til kostnadene med å kjøpe bobil viser det seg at dette kan løses for en lavere pris enn mange åpenbart har trodd – så lenge legen gir klarsignal. Du kan lese om det å ta utvidet førerkort her, men husk at prisen kan ha endret seg på tre år.

Partiet Venstre sørger gang på gang for at vi får mange lesere. De gjentatte forsøkene på å øke engangsavgiften på nye bobiler førte til flere artikler og ”–Kan rasere caravanbransjen” og ”Foreslår dramatisk avgiftsøkning for nye bobiler” ble våre tredje og fjerde mest leste artikler i 2017. Forslaget nådde heller ikke denne gangen fram i forhandlingene om statsbudsjettet, men det skal etter det vi erfarer ikke ha vært langt unna. Nå står vi igjen med regjeringens forslag til avgiftsøkninger.

Challenger mest solgt under 3500 kg i 2016. Populær oppsummering. Foto: Knut Randem.

På femteplass kommer vår oppsummering av 2016. ”Hvilket bobilmerke solgte best i 2016” forteller at Hymer plasserte seg i toppen sammenlagt takket være de store bobilene. Under 3500 kg var det Challenger som solgte best. Se hele lista her.

Oasen bobilplass i Danmark ble populært lesestoff i begynnelsen av august. Bobilverden.no besøkte plassen på Rømø og kunne vise et særpreget og godt tilrettelagt anlegg for oss i bobil. Du kan lese ”En oase for bobiler” her.

På syvendeplass endte nyheten om at Sverige tar sikte på å endre sine regler for overlast i tråd med den vanlige praktiseringen i andre land. Leserne fikk da også en innsikt i hvordan dagens regelverk virker i Sverige. Du kan lese saken her.

I romjula i fjor publiserte vi saken om å ”Kjøre bobil på 4250 kg med førerkort klasse B?”. Her omtaler vi et forsøk på å justere på regelverket uten å endre EUs førerkortdirektiv. Mange øynet en mulighet til å få strekt vektgrensen litt. Dette er en langtrekkelig prosess som fortsatt pågår. Samme år hadde samferdselsministeren fått tommelen ned fra EU til å endre førerkortdirektivet. Prosessen du kan lese om her foregår gjennom andre kanaler med andre løsninger.

Førerkort og vekt er populært lesestoff. Foto: Knut Randem.

Førerkort er viktig. Det var derfor ikke overraskende at en artikkel vi publiserte for to uker siden ble populær. ”Glemt å fornye førerkort C1? Nå kan det bli enklere å få det tilbake” havnet på kort tid på niendeplass blant året mest populære artikler. Hvordan dette skal gå til kan du lese her.

At en artikkel fra 2014 skulle kapre tiende plassen på vår liste er kanskje overraskende, men understreker problemet mange har. ”Den forbannede vekten” ble utarbeidet med god bistand fra Vegdirektoratet. Du kan lese artikkelen her. Den er fortsatt aktuell selv om noen av de omtalte ”sidesakene” er endret senere.

Bobilverden.no har vært i jevn vekst gjennom hele 2017 og våre lesere har lest over 1,3 millioner artikler. Redaksjonen takker leserne for et godt 2017. Vi takker også annonsørene som gjør det mulig å drive et magasin som Bobilverden.no.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Mest lest i 2017

  1. Hei! Godt Nytt år! ! Jeg leser det meste, er veldig fornøyd, nye og ukjente bobilplass
    og steder er jeg veldig interessert i. Gleder meg til neste år. ????

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *