– Kan rasere caravanbransjen

Denne gleden kan folk flest se langt etter om Venstres forslag går gjennom, mener NBCC. Foto: Knut Randem.

Forslaget kan utradere bobildelen av caravanbransjen, sier Norsk Bobil og Caravanclub (NBCC) om Venstres alternative forslag til statsbudsjett for 2018.

For fjerde gang forsøker partiet Venstre å øke engangsavgiften på bobiler dramatisk. Foregående forsøk er blitt stanset i Stortinget. Denne gangen er økningen «pakket bedre inn», men konsekvensene vil være like dramatiske. Blir økningen vedtatt, vil det innebære en betydelig prisøkning for bobiler i Norge. Da er det fare for at bobildelen av caravanbransjen kan bli bortimot utradert, sier sentralstyret i NBCC i en pressemelding i dag.

NBCC minner om at caravanbransjen i Norge hovedsakelig består av småbedrifter, gjerne familiebasert. Disse er spredt over hele landet, fortrinnsvis i distriktene. Avgiftsforslaget fra Venstre kan derfor bety tap av et stort antall arbeidsplasser i distriktene, og gjøre campingliv med bobil bortimot uoppnåelig for folk flest.

– NBCC vil derfor oppfordre stortingsflertallet til å avvise Venstres forslag til avgiftpåslag for campingbiler i avgiftsgruppe C, for å sikre at caravanbransjen kan fortsette å eksistere og vokse i distriktene over hele landet, heter det i uttalelsen fra sentralstyret.

(fra pressemelding)

Les også: Foreslår dramatisk avgiftsøkning for nye bobiler
Les også: – Prisen øker med 200 000 kroner

Del dette med andre:

  7 comments for “– Kan rasere caravanbransjen

  1. Venstresiden og spesielt Venstre og MDG fører en så pass farlig politikk som vil føre til at Norge vil bli satt tilbake til steinalderen. Heldigvis finnes det partier i dette landet som har vett nok til å holde landet flytende. Hadde venstre styrt skuta så hadde den gått ned for lenge siden med mann og mus. Det er tydelig at de ønsker at folket skal anskaffe seg hest og karjol og et veisystem som er tilpasset dette fremkomstmiddel. Det ville jo vært en genial løsning om alle dyrket sitt eget for på sin terasse i tettbygde strøk slik at hesten får mat ( ironi for de som ikke forstår setningen) Karjolen kan de jo bare sette i oppgangen til leiligheten.
    Slike forslag som er foreslått i alternativt budsjett fra Venstre, må jo blandt menigmann oppfattes som tåpelighetene. Men for all del, det skulle ikke undre meg om dette forslaget gikk igjennom på Stortinget. Der gjør de jo så mye rart. Nevner bare DAB-idiotien……..

    • Hei Liker innlegget ditt og vil legge til at noen partier som vi må forholde oss til ikke tenker lengre enn frem enn nesetippen. Håper aldri Venstre aldri kommer lengre opp i posisjon enn der de er i dag. De skaper mer irritasjon enn glede.

  2. Utrolig dårlig forslag med heftige avgifter på biler som kjører lite og dermed bidrar lite til forurensing totalt. Dette forslaget passer kun i søppelbøtta!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *