585 gratis overnattingsplasser i Tyskland

Spredd over hele Tyskland ligger det 585 gårder, birøktere, meierier og vingårder som tar i mot en til tre bobiler i 24 timer. Overnattingen er gratis, men normalt uten fasiliteter.

Slik ser det ut materiellet du mottar og får tilgang til. Det er 2018-utgaven som er vist her. Illustrasjon: Landvernügen.

Tyske Landvernügen følger samme konsept som for eksempel France Passion, Espana Discovery, britiske Brit Stop, danske Pintrip og tyske Winzer Atlas; Et antall verter tar i mot bobiler for gratis parkering på sine eiendommer i 24 timer. I utgangspunktet er det ingen fasiliteter du som besøkende kan benytte deg av på stedet. Alt du tar med deg inn på gården skal du også ta med deg ut igjen.

På gårdene kan du bli kjent med regionale delikatesser fra deres egen produksjon, og du vil naturlig nok få tilbud om å kjøpe fra produksjonen.
Du kan også få en titt bak kulissene i produksjonen og bli kjent med folk og historie på en måte du ikke blir som en vanlig turist. Landvernügen mener derfor at deres katalog er noe mer enn en overnattingsguide.

En smak av katalogen.

Skiller seg litt ut
Blant gårdene som er med i Landvernügens katalog er det flere som tilbyr tilleggstjenester som strøm og toalett. Det kan da være at de ønsker betaling for bruk av disse fasilitetene.
Det er også flere av gårdene som ønsker at du varsler ditt besøk på forhånd, men ikke tidligere enn et døgn i forveien. Hvem som tilbyr hva og om de ønsker varsel om ditt besøk går fram at katalogen du må kjøpe på forhånd.

Vignett og katalog
For å få tilgang til de 585 gårdene (2018) forutsettes det at du kjøper Landvernügen katalog for om lag 300 kroner (pluss frakt utenfor Tyskland). Da får du med en vignett til å sette i frontruta og et medlemskort. Du får også tilgang til å bruke en app med alle gårdene oppført og annen informasjon fra katalogen.

Oversikt etter region.

Sesongen for katalogen starter 31. mars og varer i et år. Så om du planlegger neste års ferie, bør du vente litt med å bestille slik at du får et gyldig ”medlemskap”. Du bestiller på organisasjonens hjemmeside landvergnuegen.com. Den er kun på tysk og det går vi ut i fra at både katalogen og app-en er. Bobilverden.no har ikke testet tilbudet.

Winzer Atlas er et annet tilbud basert på tyske vingårder. I hvilken grad disse to tilbudene er overlappende kjenner vi ikke til.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Kilde: Landvernügen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *