Tyske vingårder har våknet

Skjermbilde 2014-03-10 kl. 18.59.58Nå begynner det å bli fart i tyske vingårder, og det tyske vingårdsatlaset inneholder i år mer enn 150 vingårder. På disse gårdene kan bobiler parkere og overnatte gratis. Det tyske samarbeidet fungerer etter mønster av det mer etablert France Passion.  

Spanjolene har gjort det, italienerne har gjort det. Nå gjør også tyskerne det. Tar i mot besøk på et antall vingårder. Det er ikke det første året du kan kjøpe tysk vingårdsatlas og skaffe deg gratis overnatting på vingårder. Men atlaset har i år 50 prosent flere oppføringer enn i fjor. Det tyder på at ordningen er i ferd med å sette seg og bli en fast ordning.

I disse dager er årets utgave av det tyske vinatlas – Winzer Atlas 2014 – tilgjengelig for bestilling med utsending i slutten av måneden.

I den tyske katalogen er det ført opp noe over 150 vingårder med kontaktinformasjon og GPS-koordinater slik at du enkelt skal finne fram. Disse er fordelt i de 13 tyske vindistriktene. Når du kjøper katalogen får du også med et merke du skal feste i frontruta, som et bevis på at du har rett til å stå en natt på de oppførte vingårdene. I katalogen er det også en veiledning om hvilke rettigheter og plikter du har som gjest.

Winzer Atlas har i motsetning til sine franske, spanske og italienske søsken også informasjon om vin samt informasjon om alle de 13 vinområdene i landet.

Oppslagsside i Winer Atlas. Faksimile.

Oppslagsside i Winzer Atlas. Faksimile.

Slik virker det
Når du har kjøpt katalogen og festet merket i vinduet på bobilen, kan du overnatte en natt på hver av de oppførte vingårdene – gratis. Du er nå å betrakte som en gjest på gårdene du besøker. Gårdene driver ikke campingvirksomhet. Det du får er et sted å stå parkert for natten. Alt du trenger må du ha med deg. Du må også ta med deg alt når du reiser. I praksis vil noen av gårdene tilby deg vann og søppeltømming, men spør før du bruker fasilitetene. Det selvfølgelige formålet med å overnatte på en vingård er å få smake på gårdens viner. Det tilbyr alle, men du må ikke kjøpe noe. Likevel regner vel de fleste det som høflig å kjøpe med seg en flaske til dagens middag som takk for smakningen. Flere av gården vil også tilby andre produkter enn vin.

Beskrivelsesside. Faksimile.

Beskrivelsesside. Faksimile.

Dette er en ordning som kun er tilgjengelig for bobilister. Legg merke til at det forventes at du henvender deg til eieren for å hilse ved ankomst – selv om det eventuelt er skiltet hvor du skal parkere. Like selvfølgelig er det at du som gjest sier farvel ved avreise.

2014-utgaven av Winzer Atlas koster 24,90 euro og kan bestilles her. Winzer Atlas utgis på tysk.

Les også: Med bobil på vin- og bondegårdsferie i Spania, Italia og Frankrike

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *