Gratis overnatting i Danmark

Et dansk ektepar som selv har kjørt Europa rundt med bobil lanserer nå en oversikt over gratis overnattingssteder for oss som reiser med bobil.

Henriette og Peter Rask har nylig lansert Pintrip og lanserer i februar sin første guidebok for gratis overnatting med bobil i Danmark. Foto: Frederik Maj.

Neste år kan du få den danske varianten av ”France Passion” og andre lignende ordninger. Henriette og Peter Rask har nylig lansert Pintrip, en guidebok som samler oversikt over gratis overnattingssteder for bobiler i Danmark.

Dette skal være et tilbud til de som ønsker å bo ute i naturen eller sentralt i en by samtidig som de føler seg trygge.

Pintrip er i ferd med å bygge opp sin oversikt og kommer med den første guideboken i februar 2019. Henriette Rask forteller at den vil koste om lag 225 danske kroner og kan kjøpes fra deres hjemmeside. Hun håper å ha 200 oppføringer i den første boken.

– Vårt konsept er å tilby sikre overnattingssteder ved for eksempel gårdsbutikker, kroer, vingårder, små meierier, bryggerier og andre steder der lokale verter vil stille plass til rådighet for andre, forklarer Henriette Rask.

Ingen fasiliteter
Denne type overnattingstilbud er bygget på prinsippet om at du får lov til å stå gratis på stedet med din bobil i 24 timer, men du får i utgangspunktet ingen fasiliteter. Vertene kan likevel tilby deg ekstra fasiliteter dersom de ønsker det.

– Vertene skal være sikre på at de besøkende kjenner de overordnede reglene for plassen. Når man kjøper guiden får man nemlig et klistremerke til bobilens frontrute som viser at man er en del av Pintrip, sier Rask.

Pintrip er nå i en fase hvor de samler opplysninger til den første guideboken. Stedene de fører opp blir små plasser med maksimalt tre bobiler på hvert sted. Du kan regne med at de aller fleste stedene har noe de kan selge deg.

Pintrip har selv laget denne videoen for å reklamere for guideboken:

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  11 comments for “Gratis overnatting i Danmark

  • Hej Roy Emil. Første udgivelsesår kommer den desværre ikke som app, men vi arbejder på det til 2020. Håber alligevel at du har lyst til at blive Pintrip gæst i 2019. Mvh Henriette Rask, Pintrip

 1. Topp at det kommer en sånn bok! Den vil jeg nok kjøpe når den kommer! Trives kjempegodt i Danmark😊

  • Hej Kirsten
   Det er vi glade for at høre. På facebook @pintrip.eu kan du «synes godt om» vores side og løbende modtage nyheder omkring Pintrip samt læse lidt omkring vores spændende Pintrip holdepladser.
   Med venlig hilsen Henriette Rask, Pintrip

 2. Den ønsker jeg å bestille når den kommer til neste år, et godt alternativ til camping plasser, som noen steder i Dk er fryktelig høyt priset for fasiliteter som vi bobil turister ikke trenger 🚍🤠

 3. Hej Kurt
  Du kan godt glæde dig :o)
  Indtil bogen udkommer kan du følge med på @pintrip.eu, hvor vi løbende lægger nyheder op og information om vores spændende holdepladser.
  Med venlig hilsen Henriette Rask, Pintrip

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *