Gratis overnatting også i Storbritannia

Vingårder, puber, biodynamiske bondegårder, gårdsbutikker, vertshus og små lokale bryggerier i Storbritannia tar imot bobiler og gir deg gratis overnatting. Det er ingen kjøpetvang, men en undersøkelse viser at over 90 prosent likevel kjøper noe. 

BritStops har France Passion som forbilde og fungerer i grove trekk på samme måte, men her er det altså den britiske landsbygda og små landsbyer som skal utforskes.

brit_stopsSammensetningen av vertskapene du kan treffe er imidlertid mye bredere i Storbritannia enn i Frankrike. Det er færre vingårder i Storbritannia og det er vel derfor både puber, vertshus og bryggerier er med i ordningen. Det gir deg mer å velge i – ikke bare geografisk, men også hvilke produkter og tjenester du (eventuelt) kan kjøpe hos vertskapet.

Også BritStops selger katalog og adgangskort som gir deg rett til å bruke gratistilbudet. Av katalogen vil du se noen forskjeller fra France Passion. I Storbritannia er det en del vertskap som foretrekker at du bestiller plass. I disse tilfellene er det angitt i katalogen.
Felles for vertskapet skal være at de har en til fem plasser for bobiler. Der det ikke spesielet er oppgitt at du kan ringe og bestille plass, må du gjøre som i Frankrike, Spania og Italia – ta det som det kommer.

I Storbritannia vil du også oppleve at du kan få flere fasiliteter, men du må i utgangspunktet regne med at det ikke finnes andre fasiliteter enn plassen du får lov til å stå på. Du er altså gjest hos familien og ikke hos en campingvert, påpekes det på BritStops hjemmeside.

Husk at du er gjest hos en familie, men også på en arbeidsplass. Vær derfor oppmerksom på at det ikke er lekeplasser eller nødvendigvis ønskelig at du binder hunden i nærmeste tre. Bruk heller ikke fasiliteter du ser uten at du har fått lov til det.

Vertskapene i BritStops finnes over hele Storbritannia, men det er forholdsvis flere i den sørlige halvparten av øya.

Vi har tidligere omtalt de tilsvarende ordningene i Frankrike, Italia og Spania. Det kan du lese om her.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *