Transportkomiteen fornøyd med vage løfter om tømmestasjoner

Stortinget har bedt om flere tømmemuligheter langs veiene. Regjeringen svarer med vage løfter uten at Stortinget reagerer.

Gode forhold for tømming av gråvann og toalett på hovedrasteplassene langs riksveiene blir avhengig av utbyggernes vurderinger. Her et dårlig eksempel på et privat tilbud. Foto: Knut Randem.

Bobilverden.no har tidligere omtalt Stortingets krav til regjeringen om å anlegge flere tømmemuligheter for blant annet bobiler og campingvogner langs veiene.

Regjeringens svar til Stortinget kommer i en proposisjon der tømmestasjoner blir omtalt som en av flere saker. Der gis det ingen konkrete løfter utover at tømmestasjoner skal omtales i veiledningen for rasteplasser. Likevel ønsker ikke regjeringen å legge tømmestasjon inn som et minstekrav til de 150 hovedrasteplassene, som omtales i regjeringens rasteplasstrategi.

Bobilverden.no stilte på kommentarplass i forrige uke et krav om å stille et generelt krav om tømmestasjoner på på de 150 hovedrasteplassene langs riksveiene – der det likevel er vann og avløp.

Transportkomiteen i Stortinget avga torsdag sin innstilling til proposisjonen. Der var ikke tømmestasjoner omtalt. Endelig vedtak gjøres i Stortinget 14. juni, men så lenge det ikke er strid i Transportkomiteen blir den ventelig vedtatt uten endringer.

Det er et kommunalt ansvar å sørge for tømmestasjoner. Vedtak om tømmestasjoner på hovedrasteplassene på riksveinettet vil nå i stor grad bli delegert til utbyggerne Statens vegvesen og Nye veier.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Regjeringen vil ikke forplikte seg til flere tømmestasjoner
Les også: Kommentar: Er 150 tømmestasjoner for mye?

Del dette med andre:

  1 comment for “Transportkomiteen fornøyd med vage løfter om tømmestasjoner

  1. Ser ikkje regjeringa at det er naudsynt med fleire og godkjente tømmestasjonar? Dette er forureining , med hygiene å gjere, er dette ikkje så nøye med?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *