Forsikringsselskapene løsner på praksis

Til nå har forsikringsselskapene, med enkelte unntak, praktisert at reiseforsikringen ikke gjelder i land der Utenriksdepartementet fraråder reiser. Nå løsner flere av dem på grepet.

Dresdens Frauenkiche og mange andre attraksjoner frister når pandemien er under kontroll. Foto: Knut Randem.

Bobilverden.no kunne i forrige uke fortelle at Europeiske reiseforsikring endret praksis og lot sine reiseforsikringer være gyldige til land i EU/EØS/Storbritannia. Det gjorde de selv om Utenriksdepartementet fraråder slike unødvendige utenlandsreiser.

Samtidig rykket Fremtid ut og frarådet alle slike reiser samtidig som de ville holde på sin praksis om at reiseforsikringen ikke gjelder ved reiser til «røde» land.

Nå melder Tryg, i følge NRK, at deres reiseforsikring gjelder også i europeiske land med høyt smittetrykk. Flere andre selskaper har den siste uka endret sin praksis.

Selv om selskapene nå myker opp bestemmelsene, er de samstemte i at de ikke anbefaler reiser til røde land selv om reiseforsikringen er gyldig.

Det er også forskjeller på hvilke unntak de ulike selskapene har. Det er derfor nødvendig å sjekke de aktuelle reglene i forsikringsselskapet til enhver tid.

Det offisielle smittekartet blir løpende  oppdatert. Slik ser det ut 4. juni 21:

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *