Kommentar: Kom vinter du skjønne

Nå kommer den kalde fine tida. Er du heldig så får du både snø, skiføre og kos i bobilen. Om du da ikke heller vil benytte de fine vinterdagene til byturer.

Tar vi hensyn til vær- og føremeldingene så er det alltid noen som holder veien kjørbar for oss. Foto: Knut Randem.

Det er ingen grunn til å gå i hi selv om vinteren har kommet eller er på vei i store deler av landet. De fleste bobiler som selges i Norge egner seg godt for bruk også i vinterlandet. Noen tåler kanskje ikke de kaldeste dagene like godt som andre, men om du vil kan du utnytte bobilen det meste av vinteren.

Det kan nok være mer krevende å kjøre rundt med en bobil i snøføyke og storm, men om vi lytter til vær og føremeldinger så kan vi tilpasse oss. Bobil handler om impulsivitet. Da må vi også kunne være impulsive når forholdene ligger til rette.

Ingenting er som å kjøre opp og parkere ved et alpinanlegg eller nær et langrennsterreng, spenne på seg skia og sette utfor eller lange ut. Og så gleden med å komme tilbake til en god og varm bobil der du kan varme deg på en toddy og kose deg inne i fine vinterkvelder.

Bobilen kan benyttes hele vinteren selv om du ikke ønsker ekstremt vintervær, mener Bobilverden.nos redaktør, Knut Randem. Foto: Ellen Randem.

Eller om du heller vil klare deg gjennom vinteren uten ski og glatt føre så er byturene et godt alternativ. Nå i førjulstida kan du oppsøke julemarkeder både i Norge og utlandet. Hvor langt du reiser avhenger selvfølgelig av hvor mye tid du har til rådighet. Uansett er det mange muligheter.

Noe så enkelt som å handle julegaver i en annen by enn der du bor kan gi deg variasjon fra de samme «kjedelige» butikkene som har det samme overalt. De små butikkene, restaurantene, stemningen og opplevelsen av noe nytt kan du få med bobilen.

Har du et sted du ofte er om sommeren, så kan det være noe helt annet å komme tilbake på denne tida av året. Bobilen kan også kombineres med teater eller andre kulturopplevelser som normalt ikke er like utenfor stuedøra.

Det er slett ingen grunn til å la bobilen stå stille gjennom vinteren, men du må selvfølgelig lage deg rutiner for tømming av vann så ingenting fryser for deg mellom turene.

Vinter i Norge kan jo være så mangt. Det er bare å nyte den inne i bobilen eller ute rundt bålpanna om det ikke er for kaldt.

Knut Randem
ansvarlig redaktør
Bobilverden.no

Les også: Førjulsturen kan gå så langt du vil og kanskje til et julemarked?
Les også: O jul med ditt julemarked
Les også: Deler sine råd om vintercamping i bobil
Les også: Nyt norsk vinter i bobil på sommerdekk

Del dette med andre:

  2 comments for “Kommentar: Kom vinter du skjønne

  1. Det er desverre mange steder en ikkeeksisterende idyll du beskriver når du skriver hvor fint det er å parkere nær et langrennspor og komme tilbake til en varm bobil.
    Jeg har tidligere nevnt i disse spalter, at vi har hatt stor glede av å dagparkere med bobil ved Sognsvann, gå ut i det fine løypenettet i Nordmarka og så komme tilbake til bobilen og ta av seg skitøy gjennomvått av svette.
    Denne muligheten eksisterer ikke lenger, all parkering ved Sognsvann med bobil er forbudt, dag som natt til tross for at en bobil av gjennomsnittelig størrelse ikke nødvendigvis opptar større plass enn en Tesla modell S.
    For noen dager siden kjørte jeg forbi en idyllisk parkeringsplass ved Vesterhavet i Danmark, der det var satt opp et skilt: Nattparkering forbudt.
    Så enkelt kunne det gjøres ved Sognsvann. Det er hundrevis av plasser der oppe, og ved våre mange besøk har vi aldri sett flere enn en håndfull bobiler på plassen vinterstid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *