Deler sine råd om vintercamping i bobil

Skiferie med familien i en bobil et et godt alternativ når de gode vintersportsstedene skal oppsøkes. Her deler to eksperter sine tips for en vellykket tur for store og små.

Varme i gulvet og oppvarmet spillvannstank er viktige elementer for en vellykket tur ut i det hvite landskapet. Foto: Sunlight.

Hvordan blir bobilen en god vinterbobil, og hvordan holder du humøret i familien oppe når plassen er begrenset? Sunlights produktsjef Sabrina Steinbrink og den profesjonelle snowboardkjøreren Eero Ettala gir sine beste tips for familien på vintertur.

De fleste havariene skjer om vinteren så sørg for at bobilen er i teknisk god stand før du reiser. Foto: Sunlight.

Steinbrinks viktigste råd er å sørge for at tanken alltid er full og at du har nok gass til å varme opp kjøretøyet. Bytt gassflasken om dagen i steden for å gjøre det om natta.

Pass på at strømledningen ikke fryser fast i bakken. Legg den gjerne på noe som den ikke fryser så lett fast i. Et fortelt kan gi ekstra oppbevaringsplass og fungere som en isolerende buffer.

Selv om bobilen har gulvvarme og oppvarmet spillvannstank kan du supplere med tepper og termiske matter til frontvinduet.

Det viktigste rådet fra Steinbring er å sørge for at bobilen er i teknisk god stand. Havarier har en tendens til å skje oftere om vinteren enn om sommeren.

Vintertur med familien krever mer omtanke for en vellykket tur, mener Eero Ettala.

Råd for familien
Vinterturen kan være alt fra en kort helgetur til ukesturer i høyfjellet eller kanskje en langtur til Alpene?

Snowboardkjøreren Eero Ettala er med i Sunlights Adventure Crew. Foto: Sunlight.

Snowbordproffen Eero Ettala er både X-Games-vinner, Red Bull-atlet, Sunlight Adventure Crewmedlem og familiemann. Han har gode råd for vinterturen med familien:

Når du har med det barn på vintertur i bobilen så kan det være viktig å velge de riktige overnattingsstedene. Vurder avstanden til skianlegget, campingplassens fasiliteter som salonger, lekeplasser, restauranter og aktiviteter spesielt for barn.

– På en nylig tur var den ultimate godbiten å ha et innendørs svømmebasseng i nærheten av campingplassen, forteller Ettala.

– Sjekk også tilbudet. Mange alpinanlegg eller campingplasser tilbyr barnepass eller skikurs. Vi liker også å veksle og bruke skianlegget hele dagen lang – fra en tidlig skitur til flombelyste bakker eller langrennsløyper.

– Og la barna ha sin egen lekekrok i bobilen, oppfordrer Ettala.

Eero Ettala foretrekker snowboard. Her fotografert i Ylläs i Finland. Foto: Sunlight.

Han mener at også reiseruten er viktig. Involver barna og la dem være med på planleggingen av reisen, oppfordrer han.

– Og husk en tykk dørmatte som hindrer at «stuen» blir våt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *