Fiskefestival og ny bobilparkering

Dersom du kommer til Hirtshals neste helg bør du ikke uten videre trykke inn gassen og kjøre sørover. Da er det nemlig fiskefestival i byen. Den starter torsdag 31. juli. Hirtshals har også fått en ny bobilparkering, som erstatter den som nå er stengt.

Hirtshals fiskefestival dreier seg ikke så mye om å fiske, men snarer om alt det andre som følger med fisket. Ikke minst maten.
Programmet spenner fra matverksted for hele familien til forskningstanker for fiskeredskap, fiskeauksjon, skoleskip, seiltur med en museumskutter, akevittbod, du kan lære å flå og filetere fisk og du kan spise fisk i alle varianter. Det hele avsluttes lørdag kveld med dans og festfyrverkeri. Du kan se programmet her.

Ny bobilparkering
Den gamle bobilparkeringen i Hirtshals er nå stengt. Tomten skal ha blitt solgt og bobilister har fått et nytt tilbud på adressen Doggerbanke 1-3. Her er det gratis å stå i hele 2014, men så er det heller ingen fasiliteter her. Det vil bli etablert flere fasiliteter senere, men da kan du nok regne med at det blir et gebyr for å stå der.
Hirtshals har også en bobilparkering i Dalsagervej 1 med strøm, vann, tømming og toalett.

Bobilverden skrev tidligere i år om de nye danske parkeringsreglene. De gjelder ved parkering på offentlig gategrunn og kan gi deg noen utfordringer, men det finnes da også mange mer eller mindre gode bobilparkeringer i tillegg til et stort utvalg campingplasser.

I nord på Jylland er det ikke bare Hirtshals som har bobilparkeringer. Vi skrev tidligere i år om nye Aalbæk bobilhavn. I Skagen kan du stå på en offentlig parkeringsplass over natten. Og i Sæby kan du stå i havnen.

Fåborg havn har en liten, men god bobilparkering. Finn oversikten på camper-parkering.dk. Foto: Poul Sørensen.

Fåborg havn har en liten, men god bobilparkering. Finn oversikten på camper-parkering.dk. Foto: Poul Sørensen.

Beveger vi oss sørover på Jylland, ser vi at Haderslev har fått en ny bobilparkering.

En av våre lesere har nylig kjørt Jylland og nevner både Egå marina i Århus, Kolding marina, Middelfart marina og havna i Nykøbing Mors som absolutt akseptable bobilparkeringer.

Dette er en noe springende oversikt for å vise at det finnes gode muligheter også i Danmark. Så hvordan finner du fram til de gode stedene? Du kan for eksempel benytte deg av camper-parkering.dk. God fornøyelse!

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *