Nye Aalbæk bobilhavn

Bare 700 meter utenfor Aalbæk sentrum dukket det i fjor høst opp en nye bobilparkering med gode fasiliteter. Her er det utsikt mot Skagen Aalbæk bukt. Plassen er åpen hele året og prisene er tilpasset sesongene. 

Foto: Poul Sørensen

Foto: Poul Sørensen

Den nye bobilparkeringen i Aalbæk ligger vakkert til i den nye lystbåthavnen og nær en god strand. Den har plass til 25 til 30 bobiler. I tillegg kan en tilliggende parkeringsplass benyttes.
Det forteller Poul Sørensen i styret for Autocamperrådet. Der representerer han Autocampervennene og har det nordlige Jylland som sitt område.

Foto: Poul Sørensen

Foto: Poul Sørensen

I Aalbæk havn står du fra 1. september til 1. juni for en døgnpris på kr 120. Resten av sommeren koster det kr 170. Da er strøm, vann og tømming inkludert. I tillegg kan du benytte toaletter og bad samt kjøkken og oppholdsrom for 36 personer om det skulle være behov for det. Det finnes også vaskemaskin og tørketrommel i servicebygget. Alt deles med seilerne i havnen.
Du betaler oppholdet på en betalingsautomat. Sørensen synes selv prisene er litt i overkant, men de har et godt samarbeide med havnestyret om tilbudet.

Det er kun 700 meter å gå inn til Aalbæk sentrum og Sørensen framhever spesielt Aalbæk kro som et godt spisested. Til Skagen er det kun 20 km, så kanskje du skulle ta en sykkeltur dit?

Du finner fram til Aalbæk bobilhavn med adressen Søndre Havnevej 65 eller gps N 57° 35 31 – E 10° 25 35. Den gamle bobilparkeringen på den andre siden av havnen kan fortsatt benyttes.aalbek2

Sørensen bor selv i Sæby hvor det også er en bobilparkering. Disse to bobilparkeringene er blant de få i Fredrikshavn kommune. Denne kommunen er ikke spesielt bobilvennlig, forteller han.
Autocamperrådet har som formål å gjøre Danmark mer bobilvennlig. Han har i den sammenheng hatt møter med politisk og administrativ ledelse i Fredrikshavn kommune og håper å få til flere plasser i området.

Nederst på denne siden (i det svarte feltet) finner du lenker med opplysninger om flere bobilparkeringer i Danmark.

Del dette med andre:

  3 comments for “Nye Aalbæk bobilhavn

  1. Så er der kun 20 km. til Skagen, og 30 til Frederikshavn.
    Et godt sted at blive nogle dage.
    I kan tage toget fra Aalbæk. Kan besøge Museet, Drackmans grav grenen, se det nye kunstmuseum og gamle Brøndums maleriudstilling. Mange muligheder for at opleve Skagen på en god måde.

    • Artiklen ble skrevet i 2014 og prisene var nok korrekte da. Det er alltid viktig å se dato for når noe er skrevet. Mye kan endre seg og vi har ingen ambisjoner om å holde et par tusen artikler oppdatert i tilfelle noe skulle endre seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *