Med bobil i Provence

Etter ti år med bobilferie i sør-franske Provence skrev Jan Arthur Pedersen i Grimstad bok om sine opplevelser og erfaringer. Boka er laget på dugnad og inntekten av salget går til et indisk barnehjem.

Jan Arthur Pedersen har skrevet bok om sine bobilreiser i Provence. Foto:  Hilde Irene Lorentzen.

Jan Arthur Pedersen har skrevet bok om sine bobilreiser i Provence. Foto: Hilde Irene Lorentzen.

– Etter ti år på rad med bobilferie i Provence bestemte jeg meg for å prøve å skrive ned våre reiseruter og våre opplevelser med tanke på å gi det ut i bokform, forteller Pedersen.
Han ville fortelle om området han og hans kjære synes er så fantastisk at det dro dem tilbake gang på gang. De ble hodestups forelsket i området, som også omfatter den franske rivieraen.
– Frankrike har for mange vært et vanskelig land å reise til, spesielt på grunn av misforståelsen om at franskmenn ikke kan engelsk, er uhøflige og arrogante, og at trafikken er livsfarlig. Min erfaring er at dette er feil. Det prøver jeg også og forklare i boka, sier Pedersen.
Han har selv skrevet og tatt alle bildene i boka, som er utgitt på eget forlag.

Bygger barnehjem for inntektene
– Min kusine Hanne var blant de som mistet sitt liv i terroraksjonen i Oslo 22. juli 2011. Helt siden da har jeg jobbet med et prosjekt, som har tatt sikte på å bygge et barnehjem og en skredderskole for jenter i India. Barnehjemmet heter “Hannes Hus” og bygges for å minnes henne og hennes engasjement og omsorg for andre mennesker. Finansieringen er basert på frivillige bidrag fra familie, arbeidskollegaer og venner.
– All inntekt fra boka går derfor direkte til dette arbeidet. Nå er byggingen i full gang, etter over to år med planlegging og godkjennelser fra myndighetene. Tomten på 18 mål er kjøpt og byggetillatelser er godkjent for fire bygninger hver på 400 kvm, forteller Pedersen.

Jan Arthur Pedersen selger boka på sin Facebook-side. Han har også gjort en avtale med Sørlandets Caravansenter, som selger boka uten fortjeneste.

Pedersens fasinasjon for Provence er fortsatt sterk og han håper å møte andre bobilister der på sine framtidige turer.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *