Europeisk overnattingskonsept for bobil får norsk utgave

Å overnatte på gårdsbruk, hos håndverkere, puber eller små produksjonsbedrifter med bobil er et kjent konsept i mange europeiske land. Nå planlegges den norske varianten.

Nortrip blir den norske varianten av France Passion, Pintrip og andre tilsvarende tilbud. Dette er en eksempelside.

Du har kanskje hørt om France Passion, Espana Discovery, Landvernügen, BritStop, Pintrip og flere andre nasjonale tilbud? Der bobil er velkommen til å overnatte i 24 timer på bondegårder, puber, hos håndverkere eller andre. Nå satser tre initiativtakere på et tilsvarende konsept i Norge.

France Passion er klassikeren blant disse tilbudene. De har samlet over 2000 bønder i sin katalog med verter. De fleste er vinbønder, som tilbyr smaksprøver. Alle tar i mot bobiler og tilbyr dem overnatting i 24 timer. Du betaler ikke noe for å stå der og det er ingen kjøpetvang, men det ligger i kortene en forventning om at du kjøper med deg produkter fra gården.

Vertene tar ikke betalt for overnattingen og skal heller ikke oppføre seg som campingverter. Du får ingen andre fasiliteter enn den plassen du parkerer på. For øvrig skal du klare deg selv, men vertene kan tilby tilleggstjenester og eventuelt ta betalt for disse. Dette framgår eventuelt av app eller katalog.

Markedsføringen av konseptet finansieres med en årlig «medlemsavgift», som gir deg tilgang til digital og analog informasjon om hvilke verter som deltar i ordningen. Du får også et medlemskort og ofte en merke å sette i frontruta for å vise at du har tilgang til overnattingsplassene.

Med støtte fra et regionalt næringsfond har Eivind Briseid, Patrik Alesand og Bjørnar Valbø fra Grimstad gått i gang med å utvikle den norske varianten av dette konseptet. Det får navnet Nortrip.

Prøvekjører fra 1. juli – full drift fra mars 2022
Patrik Alesand og Bjørnar Valbø forteller Bobilverden.no at de er i full gang med å finpusse app-en og å hente inn verter som vil være med på ordningen.

– Vi har nå 30-40 interessenter, men vet ikke hvor mange vi får med fra 1. juli. Da starter vi et pilotprosjekt der vi vil ha med et begrenset antall brukere. Det viktigste i år er å teste plattformen og høste erfaringer før den store lanseringen på ettervinteren neste år.

I app-en fra Nortrip vil du kunne søke på ulike typer vertskap. Dette er en foreløpig utgave.

– Medlemskapet vil gå fra mars til mars slik det er vanlig i de andre tilsvarende konseptene. I mars 2022 håper vi å ha på plass et større antall verter og vil da både utgi en bok med beskrivelse av vertene og ha en velfungerende app, forteller Alesand og Valbø.

– De som melder seg på til årets pilotprosjekt vil få medlemskapet til en meget hyggelig pris ettersom tilbudet i år vil være i en mindre skala.

– Vi har etablert et samarbeid med danske Pintrip og prøver å lære av deres erfaringer. Vi diskuterer et samarbeid og prøver å finne synergier av hverandre. Vi ønsker også å kvalifisere oss for medlemskap i den internasjonale foreningen for slike tilbud.

App-en og katalogen vil ha oppslag for den enkelte vert med bilder og beskrivelse av virksomheten de driver. Vertene kan også sorteres etter hvilken type bedrift de er. På hvert enkelt oppslag vil det vises om det er noen begrensninger på størrelse på bobilene som kan tas i mot, hvor mange plasser de har og om de tilbyr fasiliteter utover parkeringen.

Alesand og Valbø frister de som tipser om verter med gratis medlemskap neste år – dersom tipset fører fram.

Konseptet blir i Norge, som i de andre landene, kun tilgjengelig for bobiler med egne fasiliteter. Grunnkonseptet forutsetter at du er selvhjulpen på alle måter.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  6 comments for “Europeisk overnattingskonsept for bobil får norsk utgave

  1. Dette tror jeg blir suksess. Men det er viktig at vertene har lokale produkter å selge. Selv om vertene ikke har forpliktelser, er de viktig at de er godt lokalt informert og kan bidra med opplysninger om lokal historie og aktuelle hendelser i lokalsamfunnet. Det burde være en mulighet for oss bobilister og vipse noen kroner, dersom vi føler åra fått nyttig service.

  2. Devold outlet 6030 Langevåg. Selger ullklær, der er treskjærer,keramiker, smed,glassblåser,bakeri osv

  3. 90 verter Vs France passion 2500, 399nok (40€) Vs FP 27 €, e’ dokkar spill galen?
    Bra concept, men totalt overpriset, men det er vel Norge ‘in a nutshell’.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *