Så er den her. Den første utgaven av Pintrip, Danmarks svar på France Passion. Guiden gir deg adgang til nærmere 180 gratis overnattingsplasser på blant annet gårder, museer, hjortefarmer, fiskesjøer og ølbryggere.
Det er inspirasjon gjennom egne reiser i bobil og flittig bruk av blant annet France Passion som har fått Henriette og Peter Rask til å lage Pintrip-guiden over samme lest som France Passion og flere andre slike tilbud i Europa.
Blant forbildene er også tyske Landvergnügen. Deres grunnlegger har skrevet et forord i Pintrips første guidebok.
Ekteparet bak Pintrip har gjort en anstendig jobb med å samle nærmere 180 adresser over hele Danmark hvor du kan stå gratis i 24 timer. I utgangspunktet får du ingen andre fasiliteter enn grunnen du står på, men det framgår av guiden at flere av vertene kan tilby ekstra fasiliteter mot betaling. Nettopp av denne grunn har Pintrip tatt med en oppføring med tømmestasjoner rundt i Danmark.
De fleste vertene driver en eller annen form for virksomhet med produkter eller tjenester de håper du skal kjøpe, men det er altså ingen kjøpetvang.
Mellom rekken av blant annet landbrukseiendommer, kroer, museer, hjortefarmer, røkerier, krydderprodusenter, bryggerier, vingårder, whisky-destillerier og fiskesjøer finner vi også en og annen privat familie som stiller plasser til rådighet uten at de har noe å selge.
Det er altså en større diversitet blant vertene i Pintrip enn det er i for eksempel France Passion, som i hovedsak omfatter vingårder og noen vanlige bondegårder.
En god start
Pintrip 2019 er en meget god start på noe som lett kan vokse større når flere verter ser hva dette går ut på. Ikke la deg lure av den dystre forsiden og det nøkterne designet. Her bør du finne inspirasjon til helt nye opplevelser i Danmark.
Hver av de nesten 180 vertene har sin egen side i guiden. Der får du alle nøkkelopplysninger om seneste ankomsttidspunkt, åpningstiden for salg og når det eventuelt er stengt for bobiler. Adgangen til plassene kan være stengt enkelte ukedager, i høytider eller sesonger. Disse forbeholdene er oppgitt på den enkeltes side.
Noen verter vil at du melder din ankomst, men alt dette står i katalogen. I tillegg gis det en beskrivelse av verten på dansk, engelsk og tysk. Bildene under omtalene gir litt ulike inntrykk av virksomheten eller området.
Vertene er grovt inndelt etter landsdel. Foran hver landsdel er det et kart som indikerer hvor de enkelte plassene ligger. Kartet er ikke spesielt detaljert, men du finner adresse og gps-posisjon på den enkelte side.
Hver enkelt vert har en til tre plasser for bobiler. Det er litt overraskende at de ikke ønsker å ha med verter som kan ta i mot flere bobiler, men dette er et valg utgiverne har tatt. Det hadde neppe skadet konseptet om verter med plass til for eksempel fem bobiler hadde vært med i Pintrip. (Oppdatert: Pintrip opplyser i ettertid at det er dansk lovgivning som hindrer vertene å ha flere enn tre plasser.)
Pintrip-guiden er på 228 sider og koster 30 Euro og bestilles i Pintrips nettbutikk. Sammen med guiden får du et klebemerke som er det synlige beviset på at du har adgang til plassene vertene stiller til disposisjon. Plassene i boka er kun for reisende i bobil og kan ikke benyttes av for eksempel campingvogner.
Klebemerket du får med guiden settes på frontruta i bobilen. Det viser at du har adgang fra 31. mars i år og et år fram i tid. Hvert år må du kjøpe ny katalog og få et nytt årsmerke til din frontrute – om du har lyst til å gjenta opplevelsene.
Vår konklusjon: Skal du til Danmark i år? Kjøp boka om du vil oppleve et annet Danmark enn du ellers vil gjøre.
Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Ja takk 🇩🇰🇳🇴
Ja, tusen takk
Ser ut som et fint hjelpemiddel. Vi har kjørt mye bobil i Danmark de senere årene, men det er vanskelig å finne frem til de små idylliske plassene hvor man kan parkere uten at budsjettet blir flådd. Ser frem til en tilsvarende i Sverige…..
Ja takk 👍😊
Ja takk