Her er Tysklands beste bobilplasser 2019

Det tyske bladet Promobil kårer hvert år de beste bobilplassene i Tyskland. De deles inn i ulike klasser etter størrelsen på plassene. Her kan du se hvilke plasser som tok de tre første plassene i hver klasse.

Det er bladets lesere som har prioritert og stemt fram sine favoritter i denne kåringen. Over 3000 stemmer ble avgitt i avstemmingen.

Wohnmobilplatz am Noor i Eckernförde ble best i kategori B. Foto: Knut Randem.

I kategori A finner vi de minste bobilplassene med plass til inntil 30 bobiler. Der toppet Wohnmobilpark Haltern am See. Haltern am See ligger nord-vest for Dortmund.
På neste plass kommer Wohnmobilstellplatz Schleuseninsel i Wilhelmshaven nord-vest i Tyskland. På den tredje plassen blant de små plassene kom Wohnmobilstellplatz Stralsund i nord-øst – like ved brua over til Rügen.

I kategori B finner vi på topp Reisemobilpark Urbachta i Neukirchen – ikke så langt fra A7 midt i Tyskland. Deretter kommer Wohnmobilstellplatz am Noor i Eckernförde, som Bobilverden omtalte i høst. På tredje plass i klassen 31 – 50 bobilplasser finner vi Wohnmobilstellplatz Andechs. Andechs ligger sør-vest for München.

Det er god plass mellom rekkene på bobilplassen i Stade. Best i sin klasse 2019. Foto: Wohnmobilstellplatz «Am Schiffertor».

Kategori C tar for seg bobilplassene med plass til 51 til 80 enheter. Her finner vi Stellplatz am Schiffertor i Stade på topp. Bobilverden.no omtalte denne plassen i høst. Deretter kommer Stellplatz an der Marina Coswig ved A9 sør-vest for Berlin. På tredjeplass i denne kategorien kommer Reisemobilhafen Sankt Peter-Ording ved kysten sør-vest for Flensburg.

Wohnmobil-Oase Berlin. Skjermdump fra plassens egen film.

Blant de største plassen i kategori D med plass til mer enn 80 bobiler gikk Reisemobilhafen Twistesee i Bad Arolsen nord-vest for Kassel. Neste på lista her er Reisemobilhafen Bad Dürrheim sør i Tyskland. På tredjeplass blant de store plassen finner vi Wohnmobil-Oase-Berlin som også har blitt omtalt i Bobilverden.no.

I tillegg har også en fagjury lagt spesiell merke til Wohnmobilpark Stover Strand i Drage ved Elben, Wohnmobilgarten Kirschenof Schmidt i Endingen og Wohnmobilstellplatz Höhenblick i Oberbrombach.

I teksten over er det lenket til Promobils omtaler på tysk samt våre egne omtaler der disse har vært relevante.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *