Bergen uten bobilplass

Norges nest største by står uten bobilplass og kan ikke lenger gi et tilbud til besøkende som kommer til byen i bobil.

Bergenshallen har hatt en populær bobilplass. Nå er det slutt.

På Bergen kommunes hjemmeside har det en av de siste dagene dukket opp denne meldingen :

Bobilparkeringen ved Bergenshallen er stengt fra mandag 12. oktober 2020.
Bergen kommune har dermed ikke noe eget tilbud til bobiler lenger. Vi anbefaler å benytte campingplasser.

Formuleringen høres ut som om dette er en endelig nedleggelse av den populære bobilplassen ved Bergenshallen. Bobilverden.no har forsøkt å få dette bekreftet av Bymiljøetaten, som har ansvar for parkering i kommunen. Vi har ikke lykkes å få en kommentar i dag.

Bymiljøetaten har tidligere uttalt at den har arbeidet med å bedre tilbudet til bobilistene. Nå henviser de i steden besøkende i bobil til campingplasser. Den nærmeste ligger en 20 minutters kjøretur utenfor byen.

Oppdatert 14.10.20: Bobilplassen ved Bergenshallen ble etablert som et samarbeid mellom daværende Trafikketaten og idrettsavdelingen i kommunen. Nå trenger Etat for idrett, som disponerer arealet, dette til egne formål, sier avdelingsleder Arvid Heggestad i Bymiljøetaten. Heggestad forteller at Bymiljøetaten ser etter nye arealer for bobilparkering, men de har ikke noe konkret på gang nå.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Midlertidig sommerløsning i Bergen
Les også: Bergen tilbake på bobilbanen

Del dette med andre:

  11 comments for “Bergen uten bobilplass

  1. Dette er en skam overfor bobil turistene det bidrar ikke til å besøke Bergen hverken for norske eller utenlandske bobiler. Når man må parkere flere mil utenfor byen og det er svært vanskelig å finne en parkeringsplass inne i sentrum på dagtid.

  2. De fleste byer i Norge har tilrettelagt for bobiler og omsetningen øker for handelsnæringen. Gode eksempler på det er Voss og Rosendal. Bergen har tydeligvis nok omsetning for handelsnæringen! Turister ønsker en ikke velkommen til denne byen. Rundt i Norge er bobilparkering i Bergen den store samtale emne og det er lett å forstå. Mange velger derfor andre alternativer,

  3. Som bergenser synes jeg det er flaut at tilbudet er så dårlig. Når det er sagt, så er jo byen “innestengt” mellom de 7 fjell, og det er nok ikke mange ledige arealer her. All ekspansjon har jo skjedd utefor disse fjellene, og da er avstanden inn til sentrum fort 1-2 mil. Har benyttet (begge) campingplassene flere ganger, den ene nord for byen i Åsane ved Bergen travpark, og den andre syd for byen i Fana,. Fra Åsane, ian du relativt greit komme frem og tilbake med buss, og fra Fana må man ta bybanen til Nestun og buss derfra mot Arna til campingplassen. Denne bussen har imidlertid begrensete avganger.
    Nei, Bergen kommune må absolutt gjøre sitt ytterste for å finne arealer for bobilturisme innenfor de 7 fjell, gjerne flere mindre plasser.

  4. Bergen har en fantastisk mulighet til å etablere en bobil havn som danker ut de fleste andre byer, nemlig parkeringsarealene på tollboden. Disse arealene var en gang av bystyret vedtatt tatt i bruk til nettopp bobilparkering. Men siden har det som det meste politikere tutler med, ikke blitt gjort en skitt. Alle helger står denne flotte plassen helt ubrukt, og i sommermånedene er det et betydelig antall ledig plasser gjennom hele uken. Med litt fantasi og velvilje kan denne plassen enkelt reguleres til bruk både til fast utleie og til et betydelig antall bobilplasser

  5. Skulle så gjerne vært en tur i Bergen da jeg ikke har vært byturist der før – men kan jeg ikke parkere bobilen der nytter det jo ikke. Gjør egentlig ikke noe da det er så mange andre flotte plasser hvor vi er velkommen. Reiser heller dit jeg…

  6. Skammelig at Bergen ikke vil ha turister til den vakre byen vår. Bergenshallen som var vårt eneste tilbud til bobiler sentralt er stengt. Nå brukes den til gratis parkering for personbiler. Andre norske byer gjør alt de kan for å tilrettelegge for bobiler sentralt. Rett og slett flaut at ikke Bergen gjør noe for å få besøk av turister i bobil!

  7. Veldig kjedelig å komme til Bergen med bobil. Dette var utrolig turist uvennlig. Over alt kan man bare stå 5 timer, men det tar jo litt til å se litt rundt og se litt. Man kan ikke rekke fløi banen og få med seg litt kultur på denne tiden:( Bergen er ikke å anbefale for tilkommende turister.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *