Igjen normal trafikk over E134 Haukelifjell

Om få dager er det igjen fri ferdsel over Haukeli. Arbeidene på E134 er ferdige for denne gang.

Slik har det sett ut inne i Haukelitunnelen i sommer mens tunneloppgraderingen har pågått. Foto: Lars Helge Rasch, Statens vegvesen.

Fra og med klokken 23.00 torsdag 15. oktober ledes trafikken igjen gjennom i Vågslid- og Haukelitunnelen.

15. juni i år startet Statens vegvesen arbeidene med oppgraderingen av tunnelen på E134 over Haukelifjell. I arbeidsperioden har det gått kolonner over Vågsli og Dyrskar, og vegen har vært stengt mellom kl 23.00 og kl 10.00 for kjøretøy over fire tonn.

Nå er arbeidene ferdig for i år. Fra slutten av uka går trafikken som normalt i begge tunnelene. Fartsgrensen i tunnelene settes til 50 km/t fordi det fremdeles foregår arbeid med tekniske bygg i og utenfor tunnelene. I tillegg er belysningen redusert i innkjøringen av begge tunneler, noe som også gjør at farten skiltes til 50 km/t. Det opplyser Statens vegvesen i en melding.

– Når vi nå åpner tunnelene for normal trafikk vil Statens vegvesen samtidig takke trafikantene for samarbeid og forståelse for at arbeidet må gjøres. 15. juni 2021 er vi i gang igjen, skriver Statens vegvesen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Igjen normal trafikk over E134 Haukelifjell

  1. Lurer på hva utbedringen denne gang innebærer. Sist den lange tunnelen ble utbedret ble den faktisk smalere. Nå kan biler på 2,55 knapt passere hverandre uten å ta inn speilene. Utrolig at de ikke økte bredden samtidig som de økte høyden når de hadde maskiner og utstyr i tunnelen. Så nå er jeg spent på hva utbedringen denne gang innebærer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *