Niesmann + Bischoff introduserer iSmove

Wolfgangsee i Østerrike dannet tidligere i høst bakteppe for presentasjonen av den nye helintegrerte iSmove fra prestisjetunge Niesmann + Bischoff i Hymer-gruppen.

Wolfgangsee er et vakkert bakteppe for introduksjonen av iSmove. Inntil siste øyeblikk ble den internasjonale campingpressen holdt i usikkerhet om utseendet. I standardutgave leveres den i hvitt. Foto: Produsenten.

Nei, det er ikke noe forhold til datamaskingiganten Apple: iSmoves «i» står for integral her. Ja, iSmove er forvandlet fra en halvintegrert bobil til en helintegrert modell. Denne forvandlingen tok lang tid å gjennomføre og corona-pandemien har også hatt innflytelse på tidsforbruket. Men nå kan iSmove beundres hos forhandlerne.

Flott atmosfære i dette soverommet med enkeltsenger. Foto: Produsenten.

Umulig oppgave?
Designerne fikk et klart utgangspunkt: Snu på alle reglene som gjelder for bobiler og lag noe virkelig helt nytt. Dessuten: Kjøretøyet må være egnet for ethvert førerkort, det vil si inntil 3500 kg kjøreklar vekt, med passasjerer og bagasje.

Du ser den bare når du trenger den, legg merke til senkesengen som er helt skjult i taket. Foto: Produsenten.

Tilsynelatende en umulig oppgave for de som kjenner utstyrsnivået til kjøretøyene fra denne produsenten. Men vi beroliger umiddelbart leseren: De har lykkes. Først og fremst er iSmove vakker å se på og har et interiør som er bemerkelsesverdig og nyskapende på alle måter. På grunn av innovasjonene, der finner vi for eksempel syv patenter, fargene, materialene og fasongene.

Og her er senga senket. Foto: Produsenten.

Når det gjelder patentene, inkluderer de en elektrisk sammenleggbar kjøkkenutvidelse, et svingbart sete med belte, en nedtrekkbar seng som forsvinner helt i taket, og en glidemekanisme som dobler den brukbare plassen for dusj og toalett. Vanskelig å forklare med ord: du må se det for å få et godt inntrykk.

En av nyhetene gjelder badet med en fleksibel vegg og innovativ løsning. Foto: Produsenten.

Mer og mindre
Hubert Brandl, administrerende direktør i Niesmann + Bischoff, oppsummerte det på følgende måte ved den festlige introduksjonen: “Mindre eksteriør, større interiør. Mindre vekt, men mer innhold. Med den nye iSmove har vi maksimert premium kvalitet, med et stort antall smarte funksjoner. Resultatet er en ny bobil for en ny generasjon kunder som ønsker å få mest mulig ut av hvert øyeblikk i livet.»

Konstruksjonen i bobilen består ellers av sandwichpaneler av aluminium med isolasjon mellom. God, velprøvd, sterk og lett.

Nytt interiør
Interiøret får deg til å blunke med øynene når du kommer inn. Alt er faktisk annerledes enn det du er vant til. Uansett har designerne lyktes. Veggenes materiale og antrasittfarge, sofaene ansikt til ansikt og utformingen av det utvidbare kjøkkenet med skuffekjøleskap.

Badet har fleksibel vegg, sengen er på 140 x 200 cm, og over det hele finner vi en valgfri nedtrekksseng. Det hele pakket inn med indirekte belysning, en 32-tommers TV-skjerm og Sonos lydsystem. Førerhytta er fullt integrert i interiøret, med tilkoblinger for telefon og nettbrett. Dette er bare noen få av delene som vi aldri har sett i bobil før. Vel, kanskje i noen linere, men det er en annen klasse og veier aldri under 3500 kg.

Sofaene kan gjøres om til stoler i kjøreretningen. Foto: Produsenten.

Selvforsynt
iSmove setter også nye standarder. 200 liter drikkevann kan tas med, en fast tank for 50 kg LPG (ekstrautstyr), og toalettet har en 120 liters tank som valgmulighet. Du finner også et 100 Ah litiumbatteri som du kan bruke i flere dager uten lading. I kombinasjon med 125 W solcellepanel med MPPT-lader (ekstrautstyr) er du også selvforsynt med elektrisitet underveis. Om du fremdeles er under 3500 kg. når dette utstyret er på plass, er et annet spørsmål. Bilen veier helt tom mindre enn 2800 kg, og det er uansett en stor konstruksjonsprestasjon i alle henseender.

Stor batterikapasitet sikrer uavhengighet. Foto: Produsenten.

Fargevalg
Kjøperen kan velge mellom forskjellige fargeaksenter, både utvendig og innvendig. Du kan også innrede og kle din iSmove etter eget ønske på nettet. Du kan velge mellom to lengder: 6,9 E med to enkeltsenger og 7,3 F med dobbeltseng.

Uttrekkbare brett og kum som øker arbeidsflaten på kjøkkenet. Kompressorkjøleskapet befinner seg i skuffen. Foto: Produsenten.

ISmove kjører også på et Fiat Ducato, chassis hvor du kanskje hadde forventet en Mercedes. Er det fortsatt behov for mer bagasjekapasitet? Da kan chassiset oppgraderes til 3700 eller 4500 kg. Alt i alt leverte Niesmann + Bischoff en stor forestilling ved å faktisk bygge en ny type bobil.

Mange utstyrsmuligheter for iSmove. Hvis vekten overskrides, kan du utvide til 3700 eller 4500 kg. Hvis da førerkortet «holder følge». Foto: Produsenten.

Vekten, møblene, plassen, alt bryter faktisk med de normene som har eksistert til nå. Men det bør ikke komme som noen overraskelse at alt dette har en pris. Dessverre bryter ikke Niesmann + Bischoff med den «normen».

Tekst: Willem Laros, BoCM

Presentasjonen av nyheter for det nye året gjøres i samarbeid med Bobil- og CaravanMagasinet. Pga Covid-19 er årets produktnyheter basert på digitale presentasjoner fra produsentene eller som i dette tilfellet en lokal frilansjournalist.
Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *