Bergen tilbake på bobilbanen

Bergen kommune har de siste to årene fått mye kjeft for det manglende tilbudet til turister i bobil. Et sentrumsnært tilbud har blitt etterlyst – og vil nå gjenoppstå.

Bobilplassen ved Bergenshallen var populær i de åtte årene før 2020. Foto: Ivar B. Johansen.

Det var i oktober 2020 Bergen kommune stengte sin populære bobilplass foran Bergenshallen. Det var Bymiljøetaten som var driver av plassen, men Etat for idrett trengte angivelig plassen for egne formål.

Sommeren 2021 etablerte Bymiljøetaten et svært enkelt tilbud for bobiler på Slettebakken like ved Bergenshallen. Dette var et sommeråpent tilbud for de som var helt selvforsynt med alle fasiliteter. Det ble i 2021 også etablert en like enkel privat bobilplass nær Sjøkrigsskolen. Denne ble lagt ned etter få måneder på grunn av uenighet om leieforholdet.

For to dager siden dukket denne korte meldingen opp på Bergen kommunes hjemmeside: «I begynnelsen av mai 2022 blir det åpnet for bobilparkering ved Bergenshallen».

Avdelingsleder Arvid Heggestad i Bymiljøetatens avdeling for bytjenester bekrefter overfor Bobilverden.no at tilbudet ved Bergenshallen sannsynligvis vil bli på omtrent samme nivå som sist det var bobilplass her. Detaljene er ikke endelig avklart i slutten av mars, men det er grunn til å håpe at de vesentligste behovene – strøm, vann og tømming kan etableres igjen.

Bergenshallen ligger nær bybanen og busslinjer til Bergen sentrum.

Plassen skal etter foreløpig informasjon åpne i begynnelsen av mai. Det betyr at den åpner senest før langhelgen rundt 17. mai. Vår datterside Bobilplassen.no vil bli oppdatert med detaljene når nærmere informasjon foreligger.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Bergen tilbake på bobilkartet

Del dette med andre:

  1 comment for “Bergen tilbake på bobilbanen

  1. All honnør til bymiljøetaten i Bergen for at de har reetablert bobilparkeringsplassen ved Bergenshallen.Dette var jo i alle henseender en velfungerende plass, med godt kollektivtilbud mot sentrum.
    Nå skal det sies at plassen også sommeren 2021, ble benyttet av bobiler selv om tømmemulighetenen og vanntilførselen var fjernet, men i år kan vi altså glede oss over at plassen er offisiellt åpen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *