Byen har blitt populær blant bobilfolk takket være tre sentralt plasserte bobilplasser. I tillegg ligger det en like sentrumsnær privat bobilplass like utenfor kommunegrensa.
Rune Karslsen la ned flere millioner kroner i etableringen av en ny bobilplass og åpnet like før påske. I sommermånedene fikk han full plass hver eneste dag.
I fjor prøvde museet seg fram med bobilovernatting kombinert med museumsbilletter. Prøveordningen var vellykket og nå er museet et av svært få norske museer med egen bobilplass.
Denne uka har administrasjonen i Harstad snudd seg rundt og oppretter hele fem overnattingstilbud for bobiler på besøk i byen i sommer. Flere av dem er gratis.
Enkle bobilplasser har fått en ny toppkandidat på prislista. Mens Sjølyst marina tar 625 kroner for en overnatting på båtopplagsplassen så slås de ettertrykkelig av denne plassen i Lofoten. De tar godt betalt for utsikten.
Har du tenkt tanken, når du besøker attraksjoner rundt om i landet: Det hadde vært kjekt å kunne bli over til neste dag samtidig som du får se både museet og nærmiljøet.
Skal 20 av de 50 plassene forsvinne – eller skal bobilplassen utvides? Det avhenger av utleierne og deres planer. I 2021 ble det besøksrekord på bobilplassen.
I dag åpner Morten Glenna sin nye bobilplass 13 minutters gange fra Tønsberg sentrum. Det er bare en måned etter at han fikk de nødvendige godkjenningene av Færder kommune.