Stenger samarbeid om vingårdsovernattinger

I flere land i Europa finnes det etablerte samarbeid som gir bobilturister fri overnatting på vingårder og andre bondegårder. Spesielt i Frankrike er dette godt utbygd og populært. Men i Italia nedlegges tilbudet fra Fattore Amico.

Muligheten for å abonnere på Fattore Amicos tilbud om overnatting på vingårder og andre bondegårder ble stanset allerede 1. oktober. Organisasjonen stenger sin aktivitet ved utløpet av året, men de som har kjøpt tilgang i 2017 vil være velkomne på gårdene til ut februar 2018.

I den kortfattede meldingen på fattoreamico.com er det ikke oppgitt noen årsak til at tilbudet er nedlagt.
En liten trøst om du skal til Italia er et tilbud i Chianti. Det er et samarbeid mellom Laika og Consorzio Vino Chianti Classico. Chianti ligger i Toscana nord i Italia. Tilbudet kalles «Gallo Nero En Plein Air» og omfatter pt ni vingårder som gir bobiler gratis overnatting. Tilbudet er likevel kommersielt og de fleste gårdene tar betalt for omvisning og vinsmaking.

I Frankrike, Spania og Tyskland finnes fortsatt organisasjoner som gir deg tilbud om overnatting på hundrevis av vingårder og bondegårder. I Frankrike kalles det France Passion, i Spania heter det Espana Discovery og i Tyskland kalles det Winzer atlas. I Tyskland finnes også organisasjonen Landvergnügen (ekstern lenke) og i England finner du Brit Stops.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *