Rekordår for Knaus-konsernet

Den dyktige ledergruppen tok over etter konkursen i 2008 og har loset konsernet opp og fram disse årene. Siden 2013 er både omsetning, produksjon og antall ansatte doblet. Foto: Olav Barhaugen.

Campingbransjen blomstrer i hele Europa og Knaus Tabbert tar sin del av kaka og vel så det. Med Morelo med på laget har de nå et tilbud for alle behov og lommebøker.

Status for 2017 viser en økning i antall solgte enheter (bobil og campingvogner) på 25 prosent. Omsetningen var på totalt 590 millioner euro, en økning på hele 43 prosent fra 2016. Dette ga et overskudd på 54 milioner Euro. Overskuddet pløyes direkte tilbake i driften, og i 2017/18 blir det investert 70 millioner i produksjonslinjer, utvikling, teknologi og ikke minst arbeidskraft. I 2017 økte arbeidsstokken med 750 personer. Med økt bemanning og produksjonskapasitet var Knaus Tabbert i stand til å øke sine markedsandeler i det voksende markedet. Samlet skal det investeres ytterligere 150 millioner de nærmeste årene. Når man tenker på at Knaus Tabbert var konkurs i 2008, så er det en imponerende snuoperasjon som er gjennomført.

Komplett program
Knaus Tabbert består foruten de to merkene som navnet består av også av Weinsberg og T@b. I tillegg er Morelo fra 2017 også innlemmet i konsernet. Knaus er det største varemerket med et stort produktutvalg både innen campingvogner og bobiler. Weinsberg er det rimeligere og mer moderne merket, og har også både vogner og biler. Tabbert er mest kjent for sine overdådige campingvogner, men har nå fått et litt mer folkelig image. Men fortsatt er Tabberts vogner de mest elegante og påkostede i konsernet. T@b med sine kompakte dråpeformede campingvogner er alternativet for de ungdommelige som ønsker litt mer komfort enn et telt kan gi. Med Morelo under vingene har man også et alternativ i klassen for store luksuriøse bobiler. Dermed kan Knaus Tabbert trygt kalle seg en allsidig leverandør av campingkjøretøy.

Hovedkontoret og den største fabrikken ligger i Jandelsbrunn, lengst sør-øst i Tyskland. Her har det vært store utvidelser de siste årene. Bygningsmassen lengst bort er den nyeste. Foto: Knaus.

Stor arbeidsgiver
Totalt har Knaus Tabbert nå ca 2500 ansatte, derav 1150 ved hovedkontoret og fabrikken i Jandelsbrunn, lengst sørøst i Tyskland. De er med det en betydelig arbeidsgiver i Niederbayern som området heter, og er en viktig årsak til at dette området har den laveste arbeidsledigheten i Tyskland. Foruten Jandelsbrunn har konsernet en fabrikk i Mottgers nord-øst for Frankfurt og i Nagyoroszi helt nord i Ungarn. Sistnevnte var opprinnelig en fabrikk for Tabbert, men her bygges nå både campingvogner og bobiler av merkene Knaus, Weinsberg og T@B. Dette er den nest største fabrikken i konsernet med 740 ansatte. I Jandelsbrunn bygges nå campingvogner for Knaus og Tabbert, og bobiler for Knaus og Weinsberg. Fabrikken i Mottgers er en ren campingvognfabrikk for Knaus og Tabbert. Dette er den opprinnelige Tabbert-fabrikken, etablert i 1959. 310 personer har sitt daglige virke her. I tillegg kommer Morelo-fabrikken i Schlüsselfeld med 270 ansatte.

Tekst og foto: Olav Barhaugen for Bobilverden.no
og Bobil- og CaravanMagasinet

Bobilverden.no samarbeider med Bobil- og CaravanMagasinet om å dekke presentasjonen av nye modeller hos en rekke produsenter. Dette samarbeidet gjør at vi kan dekke flere nyheter enn vi ellers ville hatt mulighet til. Denne artikkelen er noe forkortet når det gjelder campingvogner.

Les også: Tok innersvingen på ryktene, lanserte halvintegrert 3,5-tonner på MAN
Les også: Knaus + Morelo = (nesten) sant
Les også: Tungvekter inn i bobilmarkedet

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *