Itineo: – I god utvikling

Lyst tre og hvite skapdører gir et lys interiør i Itineo PJ740. Toalettet til venstre skjules bak en skyvedør og i PM740 har det byttet plass med kjøleskapet som her står til høyre. Foto: Knut Randem.

Rapidos dattermerke Itineo er i god utvikling i markedet, kunne Norbert Waldhausl i Rapido Group fortelle ved en gjennomgang av nyhetene for 2019.

Noen generelle endringer gjelder for Itineo i 2019. Ny logo er en av dem. Ellers blir L-sofaen sjeldnere å se. Det blir nye og lysere farger i interiørene, nytt stilig kjøkken og tilsvarende endringer på badene. Forbedringer i inngangspartiet og nye stoff- og fargekombinasjoner.

Et stort ”skyview-vindu” går igjen i fronten på mange halvintegrerte modeller fra Rapido-gruppen. Her fra Itineo PJ740. Foto: Knut Randem.

Alde oppvarming ser ut til å være på vei ut av Itineo på grunn av for liten etterspørsel.

Halvintegrerte nyheter
Itineo kommer i 2019 med to fornyelser av de halvintegrerte modellene – PM740 og PJ740. Her er det planløsningen som er ny, men begge har en totallengde på 736 cm. Forskjellen på de to er i hovedsak sengeløsningene med hhv midtstilt dobbeltseng og enkeltsenger. Bad og dusj er plassert separat på hver sin side foran soverommet og toalett og kjøleskap er motsatt plassert i de to modellene. Kjøleskapene er for øvrig på 150 liter.

Den elektriske senkesenga i de halvintegrerte modellene kan stanses i ønsket høyde. Da kan det være mulig å sitte i salongen under. Foto: Knut Randem.

Dessuten blir ”skyview-vinduet” og elektrisk senkeseng standard i de halvintegrerte modellene. Senkesenga kan stoppes i ønsket høyde slik at salongen under om ønskelig kan benyttes selv om noen vil sove over hodene på dem.
I Norge leveres disse modellene på Fiat, men du blir neppe overrasket av å høre at de i Frankrike selges på Citroen.

I Itineos halvintegrerte modeller er plassen under takvinduet utnyttet til hendige hyller for det du måtte ønske å ha for hånden. Foto: Knut Randem.

Har alt uten mange varianter
Itineo kommer også med tre nye helintegrerte modeller. Det er den korte FC650 i Nomad-serien, som er 655 cm lang og har fått ny planløsning og JC740/TC740 i Traveller-serien med en lengde på 743 cm.

Itineo begrenser modellutvalget til ti helintegrerte modeller og to halvintegrerte. En slik strategi senker kostnadene i produksjon og distribusjon.

Itineo PJ740 er en av årets nyheter i 2019. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem for Bobilverden.no
og Bobil- og CaravanMagasinet

Bobilverden.no samarbeider med Bobil- og CaravanMagasinet om å dekke presentasjonen av nye modeller hos en rekke produsenter. Dette samarbeidet gjør at vi kan dekke flere nyheter enn vi ellers ville hatt mulighet til.
Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *