Knaus + Morelo = (nesten) sant

Prosessen har pågått en stund og de to merkevarene Knaus og Morelo har i mange måneder hatt felles agent i Norge. Fra årsskiftet falt formalitetene på plass, forteller administrerende direktør Wolfgang Speck i Knaus Tabbert GmbH.

Wolfgang Speck (t.v.) slapp nyheten om fusjonen mellom Knaus og Morelo. Mauro Degasperi er ansvarlig for blant annet Norge. Foto: Knut Randem.

– Det har vært en tydelig strategi gjennom det siste året at selskapene skulle fusjonere, men Morelo skal fortsatt være et selvstendig datterselskap under ledelse av de to suksessfulle administrerende direktørene Jochen Reimann og Reinhard Löhner, sier Speck.

Knaus og Morelo har de senere årene hatt den samme investorgruppen som eiere. Eierskapet har blitt forvaltet gjennom et holdingselskap som også har eid andre selskaper enn de to bobilselskapene.

– Da investorene solgt ut de delene av holdingselskapet som ikke hadde noe med Knaus og Morelo å gjøre ble holdingselskapet mer eller mindre overflødig, forklarer Mauro Degasperi. Han har ansvaret for Norden, Italia og Spania i Knaus. Holdingselskapet ble derfor nedlagt og Morelo ble fra 1. januar 2018 et datterselskap i Knaus-konsernet.

Det blir ingen praktiske endringer for kundene, sier Andreas Wolfer-Heimann i Morelo. Foto: Knut Randem.

Salgssjef Andreas Wolfer-Heimann i Morelo understreker at for dem blir det ingen praktiske endringer som følge av omorganiseringen. Morelo vil fortsatt ta de fleste avgjørelser i sin egen ledergruppe og styre sin egen produksjon. Men det ligger nå bedre til rette for informasjons- og kompetanseutveksling. Det vil være positivt for begge parter.

Finn Langtved er felles agent for Knaus og Morelo i Norge. Det er et forhold Wolfer-Heimann er godt tilfreds med. Han forteller samtidig at det norske forhandlernettet nå er komplett. Fra denne sesongen vil Sunnmøre caravan være Morelo-forhandler.
– Da har vi det nettverket vi skal ha i Norge.
– Slik markedet ser ut i dag, legger han til.

Knaus og Morelo hadde til sammen 2474 ansatte ved årsskiftet. Campingvogner er stort for Knaus Tabbert. Dermed kommer om lag halvparten av omsetningen på 590 millioner euro fra produksjon og salg av bobiler.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Knaus + Morelo = (nesten) sant

    • Knaus har kun en agent i Norge. Som for veldig mange andre merker betyr det at den enkelte forhandler er importør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *