Knaus er tilbake i Kroken-gruppen

Knaus er tilbake hos Kroken-eide Tekno Maskin. Klausulen om at de ikke
kan ha andre merker enn EHGs er opphevet.

Thor Kristian Nordhagen, daglig leder for Tekno Maskin AS (t.v.) og Christian Apenæs, agent for Knaus Tabbert i Norge besegler avtalen med et håndtrykk. Foto: Knaus.

En av pionerene i caravan- og fritidsmarkedet, Tekno Maskin, gjenforenes med Knaus. Knaus Tabbert kunngjør i en pressemelding sin siste tilføyelse til forhandlernettverket: Tekno Maskin på Oppaker i Viken fylke.

Christian Apenæs, agent for Knaus Tabbert i Norge, forteller at det er som å gjenforenes med en god, gammel venn.

– Tekno Maskin har en rik historie med å selge Knaus i Norge og hadde til og med æren av å være Norges eldste Knaus-forhandler på et tidspunkt. Det beste er at de også nå skal selge de ettertraktede kjøretøyene fra Weinsberg. Tekno Maskin har kjernekompetanse og leverer oppfølgingen og servicen som kundene våre krever, sier Aåenæs i pressemeldingen.

Et marked i bedring?
Økte rentekostnader og svak norsk krone påvirker en viktig kjøpegruppe, nemlig
småbarnsfamiliene. Samtidig er generasjonen over ikke like sterkt påvirket av høye renter, påpeker Apenæs, som ser optimistisk på fremtiden.

– Som alle andre må vi forholde oss til virkeligheten i markedet. Samtidig har vi god tro på at det skal ta seg opp, sier han.

– Alltid hatt godt salg
Tekno Maskin ble etablert i 1978, og blir beskrevet som en av pionerene i caravan- og
fritidsmarkedet i Norge. Knaus har vært en trofast følgesvenn siden starten. Thor Kristian Nordhagen, daglig leder i Tekno Maskin, ser frem til å selge Knaus igjen, i tillegg til Weinsberg.

– Vi er glade for å få dem tilbake i porteføljen vår. Vi har alltid hatt et godt salg på Knaus, og dette har vært et av våre hovedmerker i alle år. Vi kjente på det da vi mistet merket, at salget på nye bobiler og campingvogner gikk ned. Det blir godt å kunne tilby disse igjen, sier han.

Tekno Maskin ble kjøpt opp av Kroken, og i oppkjøpet var det en klausul om at de ikke
kunne ha andre merker enn de hadde avtale med. Nå har de åpnet opp for andre merker, og Nordhagen kan fortelle om jubel i eget hus for den avgjørelsen.

Knaus var som kjent godt tilstede blant Kroken-gruppens forhandlere for syv, åtte år siden. Nå mister Kroken sin særposisjon overfor EHG (Erwin Hymer Group) og dermed kan det se ut som om situasjonen er endret igjen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: EHG blir bredere involvert i Norge
Les også: Kroken har ny avtale med EHG

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *