Etablerer 150 bobilplasser i 2023

Den franske kjeden Camping-Car Park satser tungt i Tyskland. 60 nye bobilplasser vil kjeden legge under seg eller etablere innen 2025. Kjeden blir en gigant i Europa.

Denne relativt nye bobilplassen i Caen er en av de fineste vi har sett i kjeden. Foto: Knut Randem

Før årsskiftet etablerer Camping-Car Park sin første bobilplass i Tyskland. Innen 2025 tar kjeden sikte på å etablere seg med 60 bobilplasser i Tyskland.

Kjeden er i en enorm vekst. Den legger dels eksisterende bobilplasser inn i kjeden eller bidrar til å etablere nye. Selskapet driver allerede mer enn 500 bobilplasser og campingområder i Frankrike, men er også aktive i Spania, Portugal og Belgia.

Ambisjonen om å etablere 60 bobilplasser i Tyskland i løpet av et drøyt år skal skje gjennom et tysk datterselskap med syv ansatte. De vil også få støtte fra det franske hovedkontoret, skriver kjeden i en pressemelding.

Denne bobilplassen i Montalivet utenfor Bordeaux ble for få år siden tatt inn i kjeden. Foto: Knut Randem.

Det tyske markedet er spesielt attraktivt for selskapet, da det har det største antallet bobiler i Europa med 838 000 registrerte kjøretøy. I tillegg vokser antallet bobiler raskt. I følge bransjeforeningen CIVD selges 40 prosent av nye bobiler i Europa i Tyskland. Tyskland er også et populært ferie- og transittland for mange nordiske bobilister.

– Tyskland er et spesielt viktig marked for oss. Etableringen av et datterselskap gjør oss på den ene siden i stand til å konsolidere vår status som en sentral aktør på europeisk nivå. Samtidig ønsker vi å bruke vårt utprøvde konsept og gjøre det enda bedre kjent i det største bobilmiljøet i Europa, sier Olivier Coudrette, daglig leder i Camping-Car Park.

Camping-Car Park planlegger også å etablere et datterselskap i Portugal.

Selskapet vokser jevnt og trutt og forteller at det forventer å åpne 150 bobilplasser i Europa i 2023. Bobilverden.no har tidligere i år omtalt kjeden og hvordan deres enkle konsept fungerer. Det kan du lese om her.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Et nettverk med over 250 bobilplasser

Del dette med andre:

  7 comments for “Etablerer 150 bobilplasser i 2023

 1. Og det er ikke noe å rope hurra for. Store kjeder legger under seg konkurrenter og presser opp prisene!

 2. Har vært på en del av plassene de driver i Frankrike og har vært bra standard og fornuftige priser.
  Håper de ikke blir for grådige og setter opp prisene mer enn generell prisstigning tilsier.
  Helt klart at hvis de bygger nye plasser så er dette supert, er mangel på «rimelige» bobilparkeringer i hele Europa.

 3. Akkurat kommet hjem fra varmere strøk, og har brukt disse plassene i Frankrike. Enkelt og oversiktelige. Du kjøper et kort som du setter inn penger på, og en app som viser deg plassene- og viser om det er ledige plasser! De vi benyttet oss av kostet mellom 10 – 14 Euro.

 4. De er lige som de fleste Stellpladser ikke ret hyggelige. De fleste sf deres pladser ligger kedeligt.
  Campingpladser ligger normalt langt bedre end nyetablerede stellpladser.

 5. Store kjeder ødelegger alt som er!
  De kjøper opp de fleste eller lager nye ,som de betaler nesten ingenting for.
  De prater kommune rundt om forteller om alt de vil tjene på oss, dermed er rimelig i begynnelsen så kommer prisen 4 dobbelt.
  Var 1300 gratis i Tyskland for 3 år siden, flotte plasser med gratis strøm og tømming.
  Nå er det 430 igjen.
  Farlig å skryte for mye av plassen,kjeden ser deg🚌

 6. Ikke noe bedre i Norge. Service må du snart ta i Sverige, her blir det etterhvert håpløse priser. Ferda og Tellus skal slå seg sammen, gjett hva som skjer. Campingplasser kjøpes opp og forandres til et opplevelsessenter, med stive priser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *