Innreder elektriske varebiler med campingutstyr

Raido har satt campinginnredning inn i varebiler og gir et tilbud til et ungt kundesegment: De som ikke vil ligge på bakken og har frisk nok rygg til å gå krumbøyd inni bilen. Nå gjør de det samme med en elektrisk varebil.

Raido har satt campinginnredning inn i en Citroen eJumpy. Foto: Raido.

I mars kom nyheten om at det norske selskapet Raido hadde trengt gjennom det norske avgiftsregelverket og presenterte en varebil på grønne skilt med campinginnredning. Slike innredninger har lenge vært tilgjengelige i markedet, men har ikke vært spesielt regningssvarende i en varebil på hvite skilt. Ombygging av varebiler på grønne skilt har i Norge blitt oppfattet som en avgiftsmessig risikosport.

Om Raido tok en sjanse eller hadde gode advokater, vites ikke. Raidos Bjørn-Terje Tennås avfeide i mars kort vårt spørsmål om regelverket med et «ja dette er helt lovlig.»

At Raido nå setter slike innredninger inn i Citroens elektrisk varebil, eJumpy, er derfor en mindre nyhet. Det er en naturlig utvikling når varebilene får bedre rekkevidde.

Raido sammenligner seg med bobilprodusentene, men for bobiler er dette et lengre lerret å bleke. Tyngre vekt krever mer av batteriene for å oppnå kraft og rekkevidde. Tyske Iridium var tidlig ute med å ta opp bestillinger på sin halvintegrerte bobil med elektrisk drift. Det nærmer seg tre år siden vi så den for første gang, og to år siden de kom med sin andre utgave.

Men tilbake til Raidos eJumpy. Den har i følge en pressemelding fra Raido en rekkevidde på 33 mil med et batteri på 75 Kw. Batteriet skal bruke 45 minutter på å lades til 80 prosent.

Innredningen er kompakt og vask og kjøkken trekkes ut bak. Bildet er fra lanseringen av de første modellene i mars. Foto: Raido.

Innvendig finner du den samme kvaliteten og finishen som vi er blitt kjente for med fra vår Frost-model, men her får du litt mer takhøyde og noe mer oppbevaringsplass, heter det i pressemeldingen. Selskapet er tilbakeholdne med detaljer om sine modeller, men Tennås røper overfor Bobilverden.no at ferskvannstanken og gråvannstanken hver rommer 10 liter. Begge er integrert i kjøkkenbenken.

Bilen er også isolert godt og egner seg like godt til vintercamping som sommerbruk, hevder Raido. Her er det 32 mm med armaflex isolering og en 2kw dieselvarmer er montert. Varebilene vises på Caravanmessen om noen få uker.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Nytt norsk campingtilbud på grønne skilt
Les også: Grønne skilt og ombygging til camping, hvor langt kan du gå?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *