Nytt norsk campingtilbud på grønne skilt

Det er en stund siden det ble montert campinginnredninger i Norge. Nå er et nytt norsk merke lansert. Tre ulike modeller skal komme på markedet i år.

Raido Frost bygges modulært inn i varebilene Peugeot Partner/Citroen Berlingo. Foto: Raido.

Raido Frost er den første modellen under merkenavnet Raido. Med den satses det på et segment der fleksibilitet står i sentrum. Målgruppen oppgis å være aktive mennesker som ønsker å dra på tur raskt og enkelt, og er opptatt av å ta vare på naturen og miljøet. Det gjøres et poeng av at dette er små biler med lavt drivstofforbruk.

Raido Frost er bygd på Peugeot Partner/Citroen Berlingo og er en flerbruksvarebil for campingmarkedet. Resultatet er en komfortabel, innholdsrik og godt utstyrt varebil, som er like egnet for vinterbruk som til sommerbruk, mener selskapet.

Innredningen er kompakt. Vask og kjøkken trekkes ut bakdøra. Foto: Raido.

Dette er lave biler i en klasse som ikke ville blitt godkjent som «campingbil» i avgiftsregelverket ved import blant annet fordi den ikke har nødvendig takhøyde. Dette omgås ved at innredningen monteres inn i Norge i varebiler med grønne skilt. Raido har det du minimum bør ha; toalett, kjøkken og seng.

Det er vegg til vegg seng i Raido Frost. Foto: Raido.

Innredningen er modulær og kan bygges om fra sittestilling til sovestilling. Hele innredningen kan også enkelt tas ut av bilen slik at man har en fullverdig varebil etter behov. Prisen på de campinginnredede varebilene vil være 459.000 for en godt utstyrt modell, opplyses det i pressemeldingen.

Modellene Raido Storm og Raido X lanseres i hhv mai og juli 2021. Raido Frost er på vei til forhandlerne om kort tid.

Sengene er omgjort til sitteplass. Foto: Raido.

Det er Orkanger-bedriften Din bilpartner AS som står bak merket. De har gjort avtaler med blant annet Ferda, forteller selskapet i pressemeldingen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Nytt norsk campingtilbud på grønne skilt

    • Tanken er vel at setene skal benyttes til å kunne sitte og f.eks spise inne i bilen, ikke til flere passasjerer …

    • Innredningen er vel å anse som last i disse bilene. Den kan settes inn og tas ut når man vil. Det blir som å transportere en sofa i varebilen, og det er jo lov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *