Fra fiskebil til topp bobilplass på egen eiendom

Han skal lage en topp bobilplass og har et godt samarbeid med kommunen om å få det til. Fra å kjøre fiskebil utvikler han virksomheten til et allsidig tilbud hvor bobilplass for 70 bobiler blir et av de viktige elementene.

Ved denne dammen skal Kim Holger Uzice og kona etablere bobilplass. Fiskebutikken og kafe/restaurant ligger i bygningen bak. Foto: Privat.

– Vi gleder oss til å kunne tilby bobilplasser til reisende. Ikke bare en pit-stop, men vi håper vi også skal kunne vise et tilbud som frister til å bli i mange dager, sier Kim Holger Uzice. Han driver fiskebil, fiskebutikk, røkeri og kafe 4 kilometer fra fergehavna i Hirtshals.

Kim Holger Uzice bobler over av idéer og gleder seg til å tilby bobilgjestene fisk og skalldyr. Foto: Privat.

Uzice bobler over av glede over utviklingen så det kan være vanskelig å få det hele med seg. Men det hele begynte for fire år siden.

– For fire år siden kjøpte vi denne eiendommen i Åbyen og etablerte Fishermans House. Da kjøre jeg fiskebil og fikk høre av bobilister av vi burde anlegge en bobilplass. De ville så gjerne ha et sted å overnatte i området. Det kan være til og fra Europa-reisen som en stans til eller fra fergene eller for et lengre opphold. Det kan vi kombinere med våre øvrige aktiviteter på eiendommen.

70 bobiler og kan utvide
I neste uke får Uzice anbud på entreprenørarbeidet og han håper de kan komme i gang med byggingen allerede i desember. Han har nemlig et håp om å kunne ta i mot de første gjestene allerede i påsken.
– En kamerat er entreprenør og jeg tror kanskje han får jobben.

Kim Holger Uzice og Laura Janusoniene driver fiskebutikk, røkeri og restaurant før de også etablerer bobilplass. Foto: Privat.

I første omgang bygger han ut for å få plass til 70 bobiler, men om bobilplassen blir en suksess har han plass til å gjøre den dobbelt så stor. I tillegg kan det være mulig å utvide på naboeiendommer.
Dersom tiltaket blir en suksess har kommunen sagt at de vil etablere en ny stikkvei til bobilplassen, forteller Uzice. Kommunen har i det hele tatt vært veldig behjelpelige med å legge til rette med alle nødvendige tillatelser.

Oasen bobilplass på Rømø er et forbilde for hvordan han ønsker å bygge bobilplassen. Det betyr at det blir strøm, vann og tømmemuligheter. Et nytt servicebygg skal inneholde toaletter, dusjer og vaskemaskiner/tørketromler. Han nevner også badstue som en mulighet.

Bobilplassen ligger ved en liten innsjø og rundt den skal det bli benker og hyggelig å være. Det skal også bli en lekeplass for barna.

Fiskebutikk, røkeri og kafe – og bobilplass. Foto: Privat.

Satser på opplevelser
– Vi vil at plassen skal være en attraksjon i seg selv og ikke kun være en pit-stop. Vi elsker å gi folk en god opplevelse når de kommer til vår fiskebutikk. Det vil vi overføre til bobilplassen.
– Med fiskebutikk og restaurant tett på bobilplassen skal vi nok få folk til å spise fisk mens de er her, sier Uzice.
– Vi vil invitere besøkende inn i røkeriet for å få prøvesmake og vi vil servere alle måltider til de som ikke vil lage maten selv. Vi skal også etablere en service med morgenbrød i tilknytning til vår kafe. Der skal det også bli turistinformasjon.

Uzice bobler over av idéer og nevner øl- og vinsmakinger, konserter med band og andre arrangementer.
– Vi har mange idéer og gleder oss til å komme i gang, sier han. Det er også kort vei til golfbane og gangavstand til supermarked.

Det er ikke langt å sykle inn til Hirtshals, men om du ikke gidder så går det buss fra Åbyen. Har du ikke sykkel med deg så skal Uzice også legge til rette for utleie.

Fishermans house ligger landlig til bare 4 km fra ferga i Hirtshals. Foto: Privat.

– Da vi begynte å jobbe med disse planene kom vi i kontakt med John Ipsen. Han har gitt oss gode råd om etablering av bobilplassen, forteller Uzice.
Ipsen er sentral i det danske bobilmiljøet og er kontaktperson for TopPlatz i Danmark. TopPlatz aksepterer bobilplasser som blir bedømt etter bestemte kriterier til å være over et bestemt nivå og fører dem inn i sin katalog og app.

– Jeg er glad for at vi blir anerkjent som TopPlatz, sier Uzice. Ipsen forteller at plassen i 2019-katalogen vil framstå som et prosjekt inntil den er etablert. Ipsen sier til Bobbilverden.no at han tror plassen er klart til pinse i 2019. Uzice er altså en større optimist.
Tiden vil vise hvem av dem som får rett. Plassen blir uansett liggende til venstre i den andre rundkjøringen etter ferga. Der motorveien sørover starter.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les ogsåEt år forsinket i Hirtshals

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *